ספרי השלישי: "כואב, אבל פחות: מדריך מעשי להתמודדות עם כאב" - יצא לאור! פרטים במה חדש           •            ספרי השני: "מכאב לצמיחה: מדריך לשינוי והצלחה" - יצא לאור! פרטים במה חדש?           •            מאמר חדש בדף המאמרים: איך נסביר את שיטת אלכסנדר לסביבה?           •            בדף הבית סרטון על אודות שיטת אלכסנדר והאימון האישי, בדף הספרות ראיון בערוץ 2 על אודות ספרי הראשון           •            אני מציעה אימון אישי להתמודדות עם כאב - פרטים במה חדש?           •            בהוד השרון - שילוב של שיטת אלכסנדר עם האימון האישי (קואצ'ינג) - פרטים במה חדש?           •            בספרי "מפריצת דיסק לפריצת דרך : ממשבר להתחלות חדשות" טיפים לשינוי איכות חייכם - מכאב להחלמה, ממשבר להתחלה חדשה ולהיות מאושרים - פרטים במה חדש?           •            הרצאות - סיפורי האישי, הדגמות והתנסות בשיטת אלכסנדר ושילובה עם האימון האישי           •           
 


מהי שיטת אלכסנדר?




שיטת אלכסנדר תלמד אתכם לחזור לתפקוד שהיה לכם כילדים - בקלות תנועה, בשיווי משקל, בקואורדינציה טבעית ובשמחת חיים.

מה תלמדו בשיטת אלכסנדר? מהי התועלת שתצמח לכם ממנה? המשיכו, קראו ותגלו...

גוף האדם

גוף האדם הוא בעל מנגנון הפעולה המסובך ביותר שעלינו להפעיל בחיינו, ויש לדעת כיצד להפעילו, אבל אנחנו בני האדם הגחנו לאוויר העולם בלי ספר "הוראות הפעלה" ביד. אין אנו לומדים לא בבית ההורים, לא בבית הספר ואף לא באוניברסיטה איך להשתמש בגופנו בפעילויות היומיום שלנו. בילדותנו ידענו להפעיל את הגוף באופן אינסטינקטיבי ובלא מחשבה והשימוש בו היה טבעי ונכון לנו, אך עם כניסתנו ל"עול" החיים המודרניים, החל מגיל 3 או 4 אנו מחויבים להתאים את עצמנו לסביבה שלא תמיד מתאימה לגופנו מטבע בריאתו. הלחץ, המתח, התחרות והקצב המהיר של השינויים בעולמנו היום מפנים את תשומת ליבם של רובנו להישגיות בכל התחומים, ובעיקר בתחום השגת הממון. עד כדי כך שלעיתים מאבדים את השליטה המודעת על השימוש בדבר הכי חשוב לנו, בגופנו שהרי בלעדיו לא נוכל להשיג דבר. רובנו מאמצים שלא במודע דפוסי הרגלים שמתערבים בקלות הטבעית, בשיווי המשקל ובחופש התנועה שהיו לנו מלידתנו. הרגלים חדשים אלו שהם שגויים לטבענו המקורי, הופכים לאורך זמן להרגלים האינסטינקטיביים שלנו כביכול, וההרגלים הטבעיים האמיתיים נשכחים.

קשר הדוק בין שימוש לתפקוד

אלכסנדר גילה את הקשר ההדוק שבין השימוש – אופן הפעלת הגוף בכללותו לבין התפקוד המציין את סוג הפעילות שאנו עושים, ומסקנתו הייתה כי השימוש הוא הבסיס לתפקוד, והוא אשר קובע את איכותו. טכניקת אלכסנדר היא שיטת לימוד שיש באפשרותה לסייע לרובנו לחזור לשימוש הטוב ביותר בעצמנו בהתאם ל"עיצוב" המקורי-ראשוני שלנו.

השימוש הראוי – שמירה על מכניזם האיזון של הראש

הראש מעוצב בקצהו העליון של עמוד השדרה ותפקידו לאזן בחופשיות את הגוף כולו, כאשר אנחנו מתערבים במכניזם האיזון של הראש אותו כינה אלכסנדר "הפיקוד הראשוני" יש חשש שעמוד השדרה יתעוות ויתקצר. כל קיצור של עמוד השדרה גורם לקריסה של הגו ומפחית את התפקוד של כל הגוף. בטווח הקצר הדבר יתבטא בכך שפשוט לא נעשה את הדברים הכי טוב שאנחנו יכולים, אבל בטווח הארוך שימוש לקוי יכול להוביל למגוון של סימפטומים כמו: כאבי גב, כאבי צוואר, חולשה וכאבים בכתפיים, בעיות נשימה, בעיות עיכול והרגשה של איבוד שליטה ודיכאון.

מה נלמד בשיטת אלכסנדר?

חזרה לשימוש המקורי - טכניקת אלכסנדר תלמד אתכם לחזור להשתמש בגופכם בצורה הטובה ביותר בשבילכם. באמצעותה תלמדו לשלוט בשימוש בו בצורה מודעת ובעזרת המחשבה. למעשה תלמדו איך לשחרר את השרירים של הצוואר במגמה לאפשר לראש לאזן בחזרה באופן חופשי את הגוף בפעילויות היומיום שלכם. הטכניקה מלמדת לחזור לאיזון, לגמישות ולקלות התנועה הטבעיים-מקוריים אשר בשובכם אליהם תרגישו יותר חופשיים, יותר קלים ופחות לחוצים.

אחדות הגוף והנפש - אלכסנדר עמד על חשיבותה של אחדות הגוף והנפש ומצא כי קיים קשר בין דרך המחשבה אודות איך רוב בני האדם יושבים, עומדים ומתנועעים לבין האופן שבו מבצעים למעשה את הפעילויות האלו, זהו הקשר בין איך עושים את מה שעושים. כאשר הגוף פועל בצורה משוחררת והטובה ביותר בשבילו גם הנפש משתחררת ונרגעת ומרגישים הרבה יותר שמחים, העולם מסביב נראה הרבה יותר יפה ואפשר למצות יותר טוב את כל היכולות הפיזיות, השכליות, היצירתיות והנפשיות.

בסיס לשיפור התפקוד - טכניקת אלכסנדר אינה טוענת לתת "הוראות הפעלה" לשימוש האנושי, אלא היא מספקת בסיס ומידע מעשי אודות אופן תפקודנו כבני אנוש וכלים לשיפור איכותו.

התועלת שתצמח לכם מלימוד הטכניקה היא תנועה חופשית ויותר נוחה, התנהלות הגוף בצורה משופרת ומתואמת, נשימה קלה ויותר בריאה, חיוניות רבה וכוח, פיתוח מיומנויות לשינוי הרגלים שגויים לשם תפקוד יותר טוב וכהכנה להסתגלות ולהתמודדות עם השינויים המהירים המאפיינים את העידן שלנו.

טכניקת אלכסנדר – "פיזיולוגיה של האורגניזם החי"

פרופסור ג'ון דיואי, פילוסוף, פסיכולוג ודמות בעלת השפעה רבה על החינוך בארה"ב באותם ימים (1952-1859) היה תלמידו של אלכסנדר והושפע רבות מהיתרונות הפרקטיים והמדעיים העמוקים של הטכניקה, הוא טוען בהקדמה לספרו של אלכסנדר "השימוש בעצמי" כי: "עבודתו ומסקנותיו עומדות בכל הקריטריונים של שיטה מדעית... בתחום שיפוט, האמונות והדעות שלנו לגבי עצמנו ולגבי פעולותינו...הוא השלים את תוצאות המדעים בתחום הפיזי באופן כזה שתשמשנה את האדם לרווחתו...אלה שלדידם מדע אינו רצף של מונחים טכניים, ימצאו בתיאור זה את עיקריה של שיטה מדעית ...דיווח על ניסויים ותצפיות שבוצעו לאורך זמן...וכל מסקנה שהתקבלה זכתה לפיתוח, נבחנה ובאה על תיקונה בעזרת ניסויים מעמיקים יותר...סדרה של תצפיות שבהן נעה המחשבה מקשרים ...של סיבה ומסובב לתנאים הסיבתיים היסודיים והמרכזיים של השימוש שאנחנו עושים בעצמנו... בעזרתם יצר אלכסנדר מה שניתן לכנות באמת 'פיזיולוגיה של האורגניזם החי', התצפיות והניסויים שלו עוסקים בעצם התפקוד של הגוף ...ובפעילות בתנאים שגרתיים."(עמ' 10-9)*.

מחקרים מדעיים

למרות תפוצתה של טכניקת אלכסנדר במקצועות האמנות הדינמיים לשיפור קואורדינציה וההופעה נערכו מעט מאד מחקרים בנושא שיטת אלכסנדר. מחקרים אחדים אודות אפשרויותיה של הטכניקה לסייע לבעיות גב תחתון הוכיחו כי יש באפשרותה לשנות את הקואורדינציה של היציבה באופן כללי ובמיוחד את הקואורדינציה האוטומטית של היציבה, לשפר סטיות בעמוד השדרה ולסייע לשיפור הכאב. על חקר מקרה אודות כאבי גב תחתון תוכלו לקרוא במאמר: "כאבי גב – למה הם קורים?".

מחקרים נוספים שנערכו הוכיחו שטכניקת אלכסנדר משפרת הישגים תפקודיים, איכות נשימה ותסמינים של מחלת הפרקינסון. על מחקר אודות מחלת הפרקינסון ואפשרויות הטכניקה לסייע לשיפור תוכלו לקרוא במאמר: "פרקינסון- שיטת אלכסנדר היא דרך אחרת להתמודדות".

רוצים להתנסות?
התקשרו אליי או כתבו מייל לקביעת מועד לשיעור בהוד השרון
ובואו!

טל: 054-6305672
דואל:
גילעד סטודיו לשיטת אלכסנדר ולאימון אישי – אתי סהר

  • פ.מתיאס אלכסנדר,(2005, מהדורה ראשונה 1932), השימוש בעצמי טכניקת אלכסנדר, תרגום מאנגלית עפרה ברלך. ירושלים: הוצאת כרמל

^ לראש הדף


 
     מאמרים:
חיפוש:
     התפתחות אישית
     שינוי הרגלים
     יציבה לקויה
     עמידה זקופה
     הליכה טבעית
     כאבי גב
     פריצת דיסק
     עקמת
     כאבי צוואר
     פגיעות ברך
     שיווי משקל
     ישיבה ארוכת שעות
     עבודה מול מחשב
     בעיות נשימה
     הריון ולידה
     ילדים ומתבגרים
     חגורת כתפיים
     צרכים ייחודיים
     גיל הזהב
     כאב כרוני
     לחץ וחרדת בחינות
     אוסטאופרוזיס
     אסתמה
     דלקת פרקים
     פרקינסון
     כושר גופני
     ריקוד, דרמה וספורט
     לספורטאים
     לטיפול בפגיעות ספורט
     מוזיקאים ונגנים
     למשתמשים בקול
     הפרעות בדיבור וגמגום
     כלי עזר למטפלים
     השלמה לשיטות אחרות
     טיפים בשיטת אלכסנדר
     איך נסביר את השיטה?