ספרי השלישי: "כואב, אבל פחות: מדריך מעשי להתמודדות עם כאב" - יצא לאור! פרטים במה חדש           •            ספרי השני: "מכאב לצמיחה: מדריך לשינוי והצלחה" - יצא לאור! פרטים במה חדש?           •            מאמר חדש בדף המאמרים: איך נסביר את שיטת אלכסנדר לסביבה?           •            בדף הבית סרטון על אודות שיטת אלכסנדר והאימון האישי, בדף הספרות ראיון בערוץ 2 על אודות ספרי הראשון           •            אני מציעה אימון אישי להתמודדות עם כאב - פרטים במה חדש?           •            בהוד השרון - שילוב של שיטת אלכסנדר עם האימון האישי (קואצ'ינג) - פרטים במה חדש?           •            בספרי "מפריצת דיסק לפריצת דרך : ממשבר להתחלות חדשות" טיפים לשינוי איכות חייכם - מכאב להחלמה, ממשבר להתחלה חדשה ולהיות מאושרים - פרטים במה חדש?           •            הרצאות - סיפורי האישי, הדגמות והתנסות בשיטת אלכסנדר ושילובה עם האימון האישי           •           
 


"הדרך אל השינוי"



זוהי הגישה שפיתחתי המשלבת את שיטת אלכסנדר עם האימון האישי
שילוב של גוף, נפש, שכל ורוח או בשפתו של אלכסנדר פסיכו-פיזי .

בתהליך הזה של השינוי הדרך היא החשובה
כי
בדרך אל השינוי אנחנו פוגשים את עצמנו – לומדים מי אנחנו ומצמצמים את הפער בין המצוי לרצוי בחיינו.

מהי אותה דרך אל השינוי?

להתניע את תהליך השינוי באמצעות שיטת אלכסנדר – להעמיק אותו באמצעות האימון האישי

התגבשות גישת "הדרך אל השינוי"

לאורך שנותיי כמורה לשיטת אלכסנדר הגיעו אליי בעיקר אנשים בעלי כאבים פיזיים. אותם אנשים חשפו בפניי לאורך השיעורים גם את הבעיות הנפשיות כגון: יחסים מעורערים עם בני הזוג, עימותים עם בת הזוג לשעבר והתמודדות איתם ועוד ועוד. הבנתי שהמקור לכאבים אינו דווקא התנועה הפיזית השגויה שעשו, אלא המקור עשוי היה להיות המצב הנפשי המתמשך שבו הם נמצאים.
לימוד שיטת אלכסנדר הקל עליהם רבות ובשלב מסוים לאחר ששינו את הרגלי השימוש השגויים בגופם הפיזי הלכו לדרכם. אט אט הבנתי שאותם אנשים לא קיבלו מענה מלא לבעייתם, וכי אם לא ישנו גם את מצבם הנפשי ואת הגורמים לו הם עלולים לחזור לכאב. לאט לאט הבנתי את הקשר ההדוק שבין הגוף והנפש וכי אין להפריד ביניהם.

השינוי שיעבור אדם שכואב כדי שיעקר הכאב מן "השורש" עליו להיות שינוי כולל ומהותי המשלב את השינוי בהרגלי התנועה – באמצעות הגוף הפיזי, וכן את התעוררות המודעות שלו להרגלי החשיבה, התפיסה, האמונות וראיית המציאות שלו – באמצעות האימון האישי.

גם אני הגעתי לשיטת אלכסנדר מתוך כאב עצום של "אין מוצא". לאורך התהליך שעברתי נחשפתי לקשר הבלתי נפרד בין הגוף והנפש. התחזקה אצלי ההבנה של הקשר הזה עם כל תלמיד ותלמיד שלימדתי, והנה פתאום מוקדם בבוקרו של יום ה-11 באוגוסט 2010 הייתה לי "הארה". הבנתי שעליי לשלב בין שיטת אלכסנדר והאימון האישי בדרך כלשהי שתפשט, תעמיק ותזרז את תהליך השינוי. נזכרתי שבתחילת התהליך בשיטת אלכסנדר הרגשתי שקורים לי דברים נפלאים, אבל לא בדיוק הבנתי פשרם. "בשילוב תהליך האימון יתאפשר לתלמיד להבינם", חשבתי בליבי. מיד ראיתי את המסלול שעליי לעבור כדי לעצב דרך זאת לה קראתי "הדרך אל השינוי". יהיה זה שינוי שיתחיל בגוף הפיזי ובמקביל יערב בתוכו גם את המוח "המבצר האחרון" כדבריו של אורי עשת מורי היקר.

לא לתת לכאב להפריע לנו להמשיך בחיים

זוהי הסיסמה המובילה אותי. כאב פיזי או כאב נפשי שהם היינו-הך בתפיסתי.
במודל "הדרך אל השינוי" שיטת אלכסנדר תתניע את תהליך הגילוי העצמי דרך הגוף הפיזי אשר פועל בשלמות. התלמיד יתחיל להיות מודע לאיברים השונים, ילמד לזהות את המתחים המיותרים שבהם ולהניח להם. הוא ילמד להפריד בין האיברים ולהפעיל כל איבר ואיבר בתפקיד לו נועד. אנחנו לומדים לצאת מהאוטומט של ההרגלים ולהעביר את השימוש שלנו בגופנו לפעילות מודעת באמצעות המחשבה – המוח. כך אנחנו מפתחים את הערנות ומגיעים למודעות של איך אנחנו עושים את מה שאנחנו עושים. מודעות זאת אינה נשארת בגוף הפיזי בלבד היות שאי אפשר להפריד בין הגוף והנפש. לכן זאת הדרך שבה אנו מזהים גם את הרגלי החיים בתחומים השונים – בהתנהגות, בתפיסות, בראיית המציאות ובתחומים האחרים. התהליך בשיטת אלכסנדר מאפשר לאדם לעזוב את האחזקות הפיזיות שלו ובמקביל את האחזקות הרגשיות-תפיסתיות שלו. האדם נפתח ומוכן להעמיק בתהליך. זהו בדיוק המקום אליו נכנס האימון האישי לזיהוי העוצמות שלנו, הערכים שלנו, היכולות והכישורים שלנו ובמיוחד דפוסי החשיבה שלנו – הפרדיגמות. פרדיגמות אשר מעכבות אותנו ויוצרות את הפרשנויות שלנו היוצרות את הרגשות המובילים לתגובות שלנו לאירועים השונים שקורים בחיינו ואת ההתנהגויות שלנו בהתאם לפרשנויות שאנחנו נותנים לדברים. כאשר נזהה את כל המרכיבים האלה גם דרך הראש-החשיבה נזהה מתי אנחנו פועלים כדי לרצות את הסביבה כדי שיאהבו ויעריכו אותנו או מפני שכך חונכנו ומתי אנחנו חושבים יותר על אודות הזולת וטובתו ושוכחים את עצמנו. כאשר נזהה את כל הדברים האלה – את ההרגלים שלנו שהביאו אותנו למצב של הכאב, נגלה את המחסומים שחוסמים אותנו מלהגשים את מטרותינו, מחסומים עליהם מתריע הכאב, ונוכל לנוע במסלול שמתאים לנו, למתן או לשנות את דפוסי החשיבה שמפריעים לנו. להסתייע בתכונותינו האישיות, להתעצם ולעצב בהווה את העתיד שבו אנו חפצים – בחופש, בשקט, בהבנה ובקבלה עצמית, ולהגיע למטרותינו – לבנות לעצמנו עתיד יותר טוב – זהו תהליך של התפתחות אישית.

יותר קל להתניע את תהליך השינוי דרך הגוף הפיזי

יותר קל להתניע את תהליך השינוי דרך הגוף הפיזי

לדעתי יותר קל להתניע את תהליך השינוי באמצעות שיטת אלכסנדר כי כל שעל התלמיד לעשות זה להגיע לשיעור ולשתף פעולה עם המורה. אין צורך בחשיבה ובהתעמקות, אין שיעורי בית והדברים משתנים "כך מעצמם" כאשר התנאים שבהם אנחנו פועלים משתנים לטובה . כאשר אנו מניחים ללחצים, נכנסים לשקט הפנימי שלנו ולחופש וכתוצאה מכך אנחנו נעשים יותר ערניים ופתוחים לקבל את השינויים שאנחנו רוצים.

כאשר שיפרנו מעט את התנאים האלה שבהם אנחנו פועלים זה בדיוק הזמן לפנות לאימון אישי. מניסיוני האישי אדם שמגיע ללימוד שיטת אלכסנדר הוא בדרך כלל אדם שסובל מכאב כלשהו. למרות ששיטת אלכסנדר כמו כל השיטות האלטרנטיביות נועדה למניעה הרי שבתרבות שלנו אנחנו מגיעים אליה רק כשכואב וכשאנחנו רוצים לצאת מהכאב.

כאב פיזי נובע ברוב המקרים מתסכול כלשהו בנפש – עבודה לא מספקת, פוטנציאל לא ממומש, זוגיות לא טובה, יחסים לא טובים עם הילדים, עם ההורים ואחרים.
כשאני אומרת את המילה נפש אני רואה בדמיוני כלי קיבול-כוס שמתמלאת ברגשות מודחקים מודעים ולא מודעים, בתסכולים, בציפיות ובאכזבות. כאשר הכוס הזאת מתמלאת היא עולה על גדותיה ותכולתה גולשת. להיכן היא גולשת? אל הגוף הפיזי, אל המקום החלש של אותו אדם והדבר יכול לבוא לידי ביטוי בכאבי גב – אם הגב חלש, בהתקף לב – אם הלב חלש וכדומה.
האימון האישי עשוי להעמיק למקורות התסכול ולספק כלים לפתור אותו. האימון האישי הוא אמנם עבודה לא תמיד קלה דרך הראש והחשיבה, אבל אינטליגנטית ומהנה ובדרך כלל יש סיפוק רב בצידה.

לעיתים התחלת תהליך השינוי עליה להיות באימון האישי דווקא. יש מקרים שבהם האדם מבין ששיטת אלכסנדר עשויה לעזור לו לפתור בעיה, אך יש לו מגבלה כמו רתיעה ממגע לאחר טיפולים כואבים אצל מטפלים שונים, שבגינה אינו יכול להתחיל ללמוד את שיטת אלכסנדר. את שיטת אלכסנדר אי אפשר ללמד בלי המגע המנחה והמכוון של המורה. במקרה כזה אפשר לנסות את האימון האישי, ואם לא יחול שינוי יש אפשרות גם להפנות לטיפול פסיכולוגי כדי לפתור את בעיית המגע. רק לאחר שתיפתר בעיית הרתיעה מהמגע יוכל ללמוד את השיטה בהמשך.

כל אחד ומה שדרוש לו, בערנות ובהקשבה

מניסיוני תהליך שינוי כזה שכולל גם את לימוד שיטת אלכסנדר וגם את האימון האישי הוא יותר מעמיק, יותר ברור, יותר מהיר. האדם משתנה שינוי מהותי כולל ולטווח הארוך והוא משיג פריצות דרך ביתר קלות.

אני מציעה

הקו המנחה אותי בגיבוש מודל העבודה הוא שמירה על כבודה של כל אחת מהשיטות. לא אעשה אימון אישי בשיעור לשיטת אלכסנדר ולא אלמד את שיטת אלכסנדר בזמן האימון. שיעור יהיה שיעור פעם בשבוע ואימון יהיה אימון גם הוא פעם בשבוע – אפשר לקיים שיעור בשיטת אלכסנדר ומיד לאחריו אימון אישי.

אני מציעה שלוש אפשרויות:

  1. שיעורים בשיטת אלכסנדר.
  2. אימון אישי.
  3. מסלול משולב של שניהם – שיטת אלכסנדר ואימון אישי – תהליך של שינוי הרגלים גם מהגוף הפיזי וגם מהראש.

ולהמחשה:

שקף הדרך אל השינוי

 

באחד מאימוני הצ'י-גונג שלי על הרצפה פתאום צצו לי המילים הממחישות את הקשר הזה של גוף, נפש, שכל ורוח

גמישות בגוף היא גמישות במחשבה
גמישות במחשבה היא פתיחות
פתיחות היא נכונות לקבלה
קבלה היא קבלת השונה
קבלת השונה היא סובלנות
קבלה היא גם נכונות לשינוי
נכונות לשינוי היא צמיחה
צמיחה היא התפתחות
התפתחות זוהי דרכנו בחיים!

זוהי בדיוק הדרך אל השינוי שאותה אני מציעה!

האם אתם אמיצים מספיק כדי לנסות?

התקשרו אליי או כתבו מייל לקביעת שיעור בשיטת אלכסנדר, אימון אישי או שניהם בהוד השרון,
ובואו!

טל: 054-6305672
דואל:
גילעד סטודיו לשיטת אלכסנדר ולאימון אישי - אתי סהר
הוד השרון

 


^ לראש הדף


 
     מאמרים:
חיפוש:
     התפתחות אישית
     שינוי הרגלים
     יציבה לקויה
     עמידה זקופה
     הליכה טבעית
     כאבי גב
     פריצת דיסק
     עקמת
     כאבי צוואר
     פגיעות ברך
     שיווי משקל
     ישיבה ארוכת שעות
     עבודה מול מחשב
     בעיות נשימה
     הריון ולידה
     ילדים ומתבגרים
     חגורת כתפיים
     צרכים ייחודיים
     גיל הזהב
     כאב כרוני
     לחץ וחרדת בחינות
     אוסטאופרוזיס
     אסתמה
     דלקת פרקים
     פרקינסון
     כושר גופני
     ריקוד, דרמה וספורט
     לספורטאים
     לטיפול בפגיעות ספורט
     מוזיקאים ונגנים
     למשתמשים בקול
     הפרעות בדיבור וגמגום
     כלי עזר למטפלים
     השלמה לשיטות אחרות
     טיפים בשיטת אלכסנדר
     איך נסביר את השיטה?