ספרי השלישי: "כואב, אבל פחות: מדריך מעשי להתמודדות עם כאב" - יצא לאור! פרטים במה חדש           •            ספרי השני: "מכאב לצמיחה: מדריך לשינוי והצלחה" - יצא לאור! פרטים במה חדש?           •            מאמר חדש בדף המאמרים: איך נסביר את שיטת אלכסנדר לסביבה?           •            בדף הבית סרטון על אודות שיטת אלכסנדר והאימון האישי, בדף הספרות ראיון בערוץ 2 על אודות ספרי הראשון           •            אני מציעה אימון אישי להתמודדות עם כאב - פרטים במה חדש?           •            בהוד השרון - שילוב של שיטת אלכסנדר עם האימון האישי (קואצ'ינג) - פרטים במה חדש?           •            בספרי "מפריצת דיסק לפריצת דרך : ממשבר להתחלות חדשות" טיפים לשינוי איכות חייכם - מכאב להחלמה, ממשבר להתחלה חדשה ולהיות מאושרים - פרטים במה חדש?           •            הרצאות - סיפורי האישי, הדגמות והתנסות בשיטת אלכסנדר ושילובה עם האימון האישי           •           
 


ספרות בעברית אודות שיטת אלכסנדר




הספר הרביעי שלי

האור בקצה המנהרה: שיטת אלכסנדר הלכה למעשה

האור בקצה המנהרה - עטיפה קדמית      האור בקצה המנהרה - עטיפה אחורית

הספר "האור בקצה המנהרה: שיטת אלכסנדר הלכה למעשה" יצא סוף סוף לאור לאחר חבלי לידה ארוכים - לתפארת שיטת אלכסנדר.

אין זה עוד ספר על שיטת אלכסנדר!

זוהי בעיניי ה"אנציקלופדיה של שיטת אלכסנדר". הספר מבוסס בעיקר על ספריו של פ.מ אלכסנדר מפתח השיטה מתובל בציטוטים באנגלית ובעברית של דבריו, וגם על דברי מורים מהארץ ומרחבי העולם, על ניסיוני האישי כתלמידה וכמורה לאורך 18 שנה, על רשמים של המתנסים בה: רופאים, אמנים, שחקנים והעוסקים במקצועות שונים, וכן יש בו מגוון מחקרים מדעיים שמוכיחים את יעילותה של השיטה במצבי חיים שונים, ביקורת על השיטה ומענה לה והקוד האתי שלה. כל מה שאפשר לכתוב על שיטת אלכסנדר: מי היה אלכסנדר, תגליותיו ופיתוח השיטה על בסיסן, עקרונותיה, ייחודה, מהותה, איך לומדים אותה - גם בתמונות, למי מתאימה ולמי לא ותרומתה ללומד.

הספר מתובל בדברי חכמים ומלומדים שתואמים בדיוק את דבריו של אלכסנדר.

נכון שאת שיטת אלכסנדר אי אפשר ללמוד מספר, ואפילו לא מספריו של אלכסנדר, אבל אפשר ללמוד ולהעמיק ברזי השיטה.

המתעניינים ברכישת הספר מוזמנים לפנות אליי לטל: 054-6305672 או צרו קשר לתאום העברתם אליכם.

בתודה, אתי סהר



קטעים מתוך הספר להתרשמות:

פתח דבר

קוראים יקרים,

בחרתי לפתוח את ספרי זה הרביעי במספר בשני הבתים האחרונים בשירו של תמיר חיטמן "האור בקצה המנהרה":

ולהסתכל תמיד
אל האור בקצה המנהרה
ואל תגידי שהדרך לא מוכרת,
אני מכירה אותך טוב טוב
אני הכול זוכרת.
במקומות החשוכים
הולכת כמו עיוורת
כי את יודעת בפנים בפנים
שאל הבית
את בסוף תמיד חוזרת.

מהי הדרך? הדרך אל השינוי.

המקומות החשוכים - מקומות ההתלבטות, ההרגלים השגויים והזמנים הקשים.

הבית אליו את חוזרת - זהו המקום שלך, הנכון לך, בהתאם למי שאת בו היית בילדותך, אך עזבת אותו ופנית לכיוון שאינו מתאים לך...

אני שואלת: איך נעלה על הדרך הנכונה לנו? איך נעזוב את המקומות החשוכים ונצעד אל המוארים לנו? ואיך נשוב הביתה - איך נגיע לאור שבקצה המנהרה? והרי כואב לנו כל כך! הרופא הרים ידיים, ואנחנו איננו יודעים מה לעשות! קשה לנו, אנחנו מושבתים, איך נחזור לחיים בשמחה, בחיוניות ובעשייה?

וכשאני שואלת יש לי גם תשובה: בעזרת שיטת אלכסנדר שאותי מכאביי גאלה!


סיכום
שינוי הפרט יוביל לשינוי החברה כולה

אלכסנדר במחקרו הכיר בקשר הבלתי נפרד בין הסביבה - ה"פרט" וה"המון" בקרבו הוא חי - החברה. בספריו כתב שהטכניקה שפיתח יכולה לשנות את העולם.

בתהליך ה"קלקול" מתחיל אלכסנדר בתיאור המאקרו קוסמוס - השינויים האוניברסליים המהירים והמרובים שחלו בעולם - בסביבה, השפעתם על ה"המון" והקורות אותו במעבר בין ימי קדם, הציוויליזציה המוקדמת והציוויליזציה המאוחרת כפי שתיארתי בפרק 2 "תגליותיו" תחת הכותרת: "שלבים בהתפתחות האנושית" עמ' 38-33.

שינויים אלה השפיעו על השימוש של כל אדם בעצמו - על ההתנהלות הפסיכו-פיזית שלו, על ה"פרט" - המיקרו קוסמוס.

בתהליך ה"תיקון", המכוון אל האדם כפרט, רואה אלכסנדר את ה"פרט" - המיקרו, מוביל בהעברה אישית מאדם לאדם את תהליך השיקום של החברה בכל תחומי החיים: החינוך, הרפואה, החברה, הפוליטיקה, הכלכלה, התעשייה והדת.

ה"פרט" - המיקרו, מוביל את ה"המון" - המאקרו

איך זה קורה?

אם נרצה לשנות את ההתרחשות בעולם החיצוני, עלינו קודם כול ללמוד את דרך ההתנהגות הפנימית שלנו שעלינו למנוע בתוך עצמנו ולשנות את הראוי שינוי.

השינוי חייב להתחיל בנו עצמנו - בהתנהגותנו!

כשניעשה מודעים לעצמנו ולאופן פעילותנו והתנהגותנו ונשנה את הראוי שינוי, באמצעות ה"אמצעים שבעזרתם", שמציע אלכסנדר כשהצעד הראשון יהיה השהייה (Inhibition), נירגע בתוכנו ונקרין זאת על סביבתנו.

הסביבה תקלוט את השינוי שחל בנו, וגם היא תשתנה כלפינו וכלפי האחרים. כך נעשה השינוי בגלים שחודר לחברה כולה.

שינוי באדם ב"פרט" => שינוי בסביבה => שינוי בחברה כולה

אלכסנדר כתב: "הערכה אמינה של התחושות חיונית לצמיחה ולהתפתחות של קואורדינציה פסיכו-פיזית אצל הפרט, ו... קואורדינציה פסיכו-פיזית של הפרט היא תנאי בסיסי לצמיחה ולהתפתחות פסיכו-פיזית נאותה של ה'המון'. כיוון שכך, כדי להבטיח את הצמיחה וההתפתחות של ה'המון', חייבים קודם כול ליישם את האמצעים שבעזרתם יבואו על סיפוקם הצרכים האמתיים של ה'פרט'" . "להעלות בהדרגה את רמת הקואורדינציה של הפעילות הפסיכו-פיזית של הפרט ולעבור לשלב של שליטה מודעת ובונה, בד בבד עם בניית עקרונות ה'אמצעים שבעזרתם' במקום עקרונות 'הרדיפה אחר המטרה'" .

...

מכאן ש:

כשנשנה את עצמנו נשנה גם את סביבתנו כך ניצור מציאות אישית וחברתית חדשה
הרבה יותר טובה ובריאה

כל כך מתאים לימינו אנו! בריצה המטורפת אחרי להשיג, להשיג ושוב להשיג כמה שיותר, בלי להסתכל כלל על: איך אנחנו משיגים, את מי אנחנו דורסים בדרך ומה המחיר שאנחנו משלמים על כך, אנו שוכחים את עצמנו, את ערכינו עליהם גדלנו ומתמקדים רק בהשגת המטרה - רק בעוד ועוד ועוד, אם צריך וגם אם לא צריך.

...

אלכסנדר האמין גם שדמוקרטיה יכולה להתקיים רק "דרך התפתחות שלמה של הפוטנציאל האנושי לא רק לחופש המחשבה והפעולה של הפרט, אלא לחופש המחשבה והפעולה של הפרט בשימוש הכללי ובתפקוד של העצמי, שנותן בתהליך - שליטה של הפרט, ולפיכך תגובה קולקטיבית בדרך החיים הכרחית לקיום הדמוקרטיה".

"Trough full development of man's potentiality not only for individual freedom of thought and action, but for that individual freedom IN thought and action in the general use and functioning of the self, which gives in process control of individual and therefore collective reaction, in the way of life essential to the practice of democracy".

אלכסנדר התריע בהקדמה למהדורה החדשה (1945) לספרו הראשון "מורשתו העילאית של האדם" (Man's Supreme Inheritance) על הסכנה שבתאוות האדם להשיג עוד ועוד:

"I warned of the danger that man's mania for gaining his ends no matter by what means, would ultimately lead to world-wide disaster and degradation. I also explained why educational end-gaining methods for quick results would stimulate war-mongering and result in those so trained becoming a menace to society and to themselves".

"הזהרתי מפני הסכנה שהתאווה המטורפת של האדם להשיג מטרותיו לא משנה באילו אמצעים, תוביל בסופו של דבר לאסון ולקלון עולמי. אני הסברתי גם למה חינוך בשיטות להשגת המטרה לתוצאות מהירות יעוררו חרחור מלחמה שתוצאתו שהמאומנים כל כך יהפכו לאיום/לסכנה לחברה ולעצמם".

תקווה לעתיד

למרות שאלכסנדר ראה את חששו, שהביע בהקדמה להוצאה החדשה של ספרו הראשון Man's Supreme Inheritance שהצגתי לעיל, מתממש במלחמת העולם הראשונה והשנייה, הוא מצא גם תקווה באומרו:

"What I have feared has come to pass. But the history of man is a long, long history, and it is never too late to change. Those who are seriously concerned with the best way of making changes in educational methods (using the word education in its widest sense) will find it well worthwhile to study the chapter referred to above".

"מה שפחדתי ממנו התגשם. אבל ההיסטוריה של האדם היא היסטוריה ארוכה ארוכה, וזה אף פעם לא מאוחר מדי לשנות. אלה שמעוניינים ברצינות בדרך הטובה ביותר לעשות שינויים בשיטות החינוך (כשאני משתמש במילה חינוך במובן הרחב שלה) ימצאו שכדאי ללמוד את הפרק שמתייחס לכך למעלה", כשהוא מתייחס לפרק Evolutionary Standards בספרו זה.

באותו ספר בפרק From Primitive Conditions to Present Needs הוא כתב:

"For in the mind of man lies the secret of his ability to resist, to conquer, and finally to govern the circumstance of his life, and only by the discovery of that secret will he ever be able to realize completely the perfect condition of mens sana in corpore sano".

"בתודעתו של האדם טמון סוד יכולתו להתמודד עם נסיבות חייו, לסרב, לכבוש ואף למשול בהם. רק באמצעות גילוי הסוד הזה יוכל אי פעם לממש במלואו את המצב המושלם של נפש בריאה בגוף בריא".

...

את ספרו השלישי "השימוש בעצמי: טכניקת אלכסנדר" סיים אלכסנדר בנימה אופטימית ובעצה לעתיד:

"אם טכניקה אשר הוכיחה שהיא עושה זאת ליחיד תשמש בסיס לתוכנית חינוכית אשר תקנה לדור הצעיר קריטריון אמין יותר לשיפוט עצמי... האם זה לא יוביל עם הזמן לתגובות שקולות במקום אותן תגובות אינסטינקטיביות המתבטאות בדעות קדומות, גזעניות ואחרות, באינסטינקט העדר, ה'הגדרה עצמית' מסלפת, ביריבות... אשר לצערנו שמו לאל עד כה את מאמצינו לקיים אחווה בין בני האדם ושלום על פני האדמה?".

תקוותי שלי היא שכמה שיותר "פרטים" - אנשים, ילמדו את שיטת אלכסנדר, יתעוררו לעקרונות השיטה שהם עקרונות החיים, ילמדו להשתמש ב"אמצעים שבעזרתם" בפעילותם הפיזית ובהתנהגותם, יעשו את השינוי בעצמם ויישמו בחיי היום-יום את תורתו של אלכסנדר.

כתוצאה מכך הם יירגעו, יהיו יותר סבלניים וסובלניים, יחיו בפשטות, בצניעות ובענווה, יכירו בערך עצמם ובערך הסובבים אותם, יגלו את חלומותיהם ויגשימו אותם ויחיו חיים בעלי איכות, סיפוק ומשמעות ובלי כאב.

דבר שיוביל בסופו של דבר לשינוי ה"המון" - לתיקון החברה כולה

החברה, שמורכבת מהפרטים שבה - מהפרטים שעברו שינוי כל אחד ואחד בנפרד, תהפוך לחברה יותר מרוצה, יותר שמחה, יותר פתוחה, יותר קשובה ויותר מקבלת, יותר מתחשבת, יותר דואגת ויותר אכפתית שתכבד את הפרטים בה:

האחד יכבד את השני, יקשיב לו, יתחשב בו ויהיה פתוח לצרכיו

על כך אמר האמן והאדריכל האוסטרי-יהודי הונדרטוואסר: "כשאנו חולמים לבד זהו רק חלום, אבל כשרבים חולמים יחד זוהי ראשיתה של מציאות חדשה".

זהו בעיניי

חזון אחרית הימים

המדע המודרני מגלה רק עכשיו את רעיון הקשר בין הפרט וההמון

אלכסנדר ראה כבר בתקופתו - סוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20 - את הקשר בין הפרט והחברה ואת השפעתו של הפרט על הסביבה.

המדע המודרני שחוקר את החיים ואת היקום, מתחיל רק עכשיו גם הוא לדשדש בסוגיה הזאת ולאט לאט מגיע לתובנה שהיחיד והסביבה הם מערכות שמעבירות מידע ביניהן. לפי תורת המידע של האינדיבידואליות צורת חיים אינדיבידואלית וסביבתה יוצרות שלם הגדול מסכום חלקיו, כלומר אנשים אינם ישויות נפרדות, אלא חלק מזהות מחוברת.

פרופסור טום אוליבר, חוקר אקולוגיה ואבולוציה מאוניברסיטת רדינג בבריטניה, טוען ש"אנחנו מחוברים באופן מלא לעולם שסביבנו. כמו חוט ששזור באריג ואינו מודע למלוא הדרה של היצירה המורכבת השלמה, אנו איננו אינדיבידואלים עצמאיים כי אם חלק מרשת אוניברסלית מקושרת ועמוקה".

הנה שוב אנו מקבלים הוכחה לגאוניותו של אלכסנדר שהגיע לתובנות בהן האמינו הבודהיזם והפילוסופיות העתיקות כבר לפני אלפי שנים, ואילו המדע המודרני במחקר החיים והיקום מתחיל רק עכשיו לישר קו עם הפילוסופיות הקדומות האלה.



הספר השלישי שלי

כואב, אבל פחות: מדריך מעשי להתמודדות עם כאב

כואב, אבל פחות: מדריך מעשי להתמודדות עם כאב - עטיפה קדמית      כואב, אבל פחות: מדריך מעשי להתמודדות עם כאב - עטיפה אחורית

הספר "כואב, אבל פחות" הוא מדריך מעשי להתמודדות עם כאב פיזי או נפשי שמתמשך לאורך זמן. הספר דן בהרחבה במהות הכאב ובגורמים האפשריים לו שנובעים מההתנהלות היומיומית, כיצד אפשר לזהותם ועצות לשינוי ולשיפור - "מה עושים?" כשהתשובה לכל השאלות מתחילה בהתבוננות, בזיהוי ובגילוי העצמי המקורי.

זהו ספר אימון/עבודה, קריאת השכמה להתעורר, לקום ולעשות מעשה. מטרתו לעורר אצל הקורא את המדריך הפנימי שחבוי תחת שכבות הגנה שנוצרו כדי לשרוד. כשמדריך זה מתעורר יהפוך הקורא למורה של עצמו כי מודעות להתנהלות השגויה שגורמת לכאב היא תחילת הדרך אל השינוי. רק כשיראה הכאב שהוא יכול לסמוך עלינו שיותר לא נזיק לעצמנו הוא יעזוב.

הספר נכתב מניסיונה האישי של המחברת אתי סהר, מורת דרך לשינוי באמצעות שיטת אלכסנדר והאימון האישי ומתהליכי שינוי שעברו תלמידיה. היא מציעה דרכים לטפל בכאב מתוך הבנה שהגוף פועל כשלם של גוף-נפש, הכרה גם בהיבטים הרגשיים כגורמים לו והתמודדות עימם.

צפו והאזינו: ראיון עם אתי ברדיו קסם 106fm »
באדיבותו של איש התקשורת זהר נוי.


פתח דבר

קוראים יקרים,

כואב לכם? הכאב משבית אתכם מעשייה? אתם צריכים לעשות, אבל הכאב... לא מאפשר לכם? הוא עוצר את מרוץ החיים שבו אתם נמצאים? מה עושים? איך מתמודדים?

אנשים שפונים לשיטות אלטרנטיביות/משלימות בבקשת סיוע רוצים בדרך כלל להיפטר מהכאב - הכאב הוא המניע להגעתם. אנשים אלה באים כי הם זקוקים לשינוי, אבל הם עדיין לא יודעים זאת.

מה לכאב ולתהליך של שינוי?  איך שינוי יפחית את הכאב? שאלות אלה בוודאי צצות בראשכם כשאתם קוראים את דבריי. נשאל את עצמנו למה הגיע הכאב? וכשאני כותבת כאב אני מתכוונת לכאב לאורך זמן שלא עוזב אותנו.

כשכואב לנו אנו רוצים שלא יכאב לנו - לא יכאב זה השינוי!

"ניסינו הרבה שיטות" או "ניסיתי הכול", אומרים אנשים, "שום דבר לא עוזר" הם מוסיפים. למה שום דבר לא עוזר? מה חסר כדי שהכאב יפחת ויחלוף? חסרה ההבנה שהכאב הוא דבר טוב, שהוא אור אדום שנדלק ומעורר את תשומת ליבנו לכך שאנו מזיקים לעצמנו. זוהי השפה של הגוף לדבר איתנו ואנו - עלינו להקשיב!!!
וכשנקשיב מה נשמע?
נשמע את קריאת ההשכמה להתעורר, לקום ולעשות מעשה.
עלינו לזהות את ההתנהלות שאינה מתאימה לנו בכל תחומי החיים, את ההרגלים שמזיקים לנו כי אם לא היינו שוגים לא היה כואב. שורש הכאב הוא ההרגל השגוי, שתפס את מקומו של ההרגל האינסטינקטיבי-הטבעי-הראשוני עמו נולדנו והפך להיות דפוס אוטומטי לפיו אנו מתנהלים ללא ידיעתנו כלל.

הכאב הוא קריאה לשינוי! הוא מעביר לנו מסר שעלינו לשנות את דרך התנהלותנו: את סדרי העדיפויות שלנו בחיים, את מקום עבודתנו אם אנו לא מרוצים, את בן/בת זוגנו אם אנו לא מסתדרים ועוד ועוד...

הכאב נותן לנו את ההזדמנות לשינוי ולהתחדשות - האם ניקח אותה?

המוח הוא ששולח לנו את הכאב, כשהוא חש בסכנה, כדי להגן עלינו מפני הצפת רגשות כתוצאה ממתחים שנוצרים מהתנהלותנו היומיומית שאינה מתאימה לנו. רק כשיראה הכאב שזיהינו את דרכנו השגויה, שהפקנו את הלקחים, שעשינו שינוי ושהוא יכול לסמוך עלינו שיותר לא נזיק לעצמנו, רק אז כשהמוח ירגיש שחלפה הסכנה וכי אין יותר צורך בכאב, הכאב יעזוב אותנו. כך בדיוק לי זה קרה אחרי יותר מ10 שנים! כנראה שהיה לי הרבה מאוד מה לתקן...

אם אתם אוחזים בידכם ספר זה כרגע, אין זאת יד המקרה, ייתכן שקראתם את שני ספריי הראשונים: "מפריצת דיסק לפריצת דרך: ממשבר להתחלות חדשות" ו"מכאב לצמיחה: מדריך לשינוי והצלחה", ואתם סקרנים לקרוא מה עוד יש לי להוסיף ולכתוב או שאתם כואבים ומתחילים להבין שרק שינוי יציל אתכם. מהשינוי שעברתי ומפריצת הדרך שלי אנסה לעזור לכם לעזור לעצמכם להצליח להתמודד עם הכאב, ולצאת לחיים מאושרים ומספקים.

הקדמה

בעידן הפוסט מודרני, בריצה המטורפת של ימינו לרוב האנשים אין זמן לקרוא, ללמוד ולהעמיק בדברי מומחים, חכמים ומלומדים. העולם שלנו רוצה "אינסטנט", מהר, "זבנג וגמרנו".

ספר זה הוא מדריך תכליתי-מעשי מקיף, "תכלס" לעשייה לשם שינוי, בעזרתו יוכל הקורא המתעורר לפנימיותו להתחיל את תהליך השיפור שלו.

מטרת הספר לעורר ניצנים של הבנה שאם כואב, לא נוח, לא טוב לנו עם עצמנו, זוהי קריאה לשינוי. השינוי מתחיל בהתעוררות, בעצירת מרוץ החיים כדי להתבונן, לזהות ולשנות את הראוי שינוי.

הספר הוא מדריך מעשי שמטרתו לעורר אצל הקורא, שמבין שתרופות אינן הפתרון לכאביו, את המדריך הפנימי שנמצא אצל כל אחד מאיתנו, ואשר חבוי תחת שכבות ההגנה שאנו יוצרים לעצמנו כדי לשרוד. כאשר מתעורר המדריך הפנימי, אנו הופכים למורים של עצמנו כי המורה של כל אחד ואחת מצוי בתוכנו. מודעות לאופן ההתנהלות שלנו עם עצמנו ועם הסביבה היא תחילת תהליך השינוי.

לאותם קוראים שהתעורר המדריך הפנימי שלהם, ספר זה עשוי לתת כיוון לחיים יותר טובים, פחות כואבים, יותר מוגשמים ומלאי סיפוק והנאה. יש בו הרבה מסרים שעשויים להאיר את דרך ההתנהלות שעלולה לגרום לכאב. המסרים הם החשובים, ולא מי שכותב או אומר אותם, כפי שהיטיב לומר פנחס שדה: "אני כשלעצמי אינני חשוב: אינני אלא נער שליחויות. מה שחשוב הוא השליחות עצמה".

הספר מזמין את הקורא לתהליך אמיץ של שינוי מעמיק בעזרת שיטת אלכסנדר והאימון האישי. הדרך היא החשובה כי בה אנו מגלים קודם כול את עצמנו שלא הכרנו, כפי שכתב חנוך לוין "אדם בתוך עצמו הוא גר... לרוב אדם גם לעצמו הוא זר". אנו מגלים מי הננו - חוזקות, ערכים, אמונות, כישורים, חלומות ושאיפות. אנו מזהים את ההרגלים שפוגעים בנו ומעכבים את ההתפתחות וההצלחה שלנו, מתבוננים בהם, מפיקים את הלקחים ולומדים ללכת בדרך חדשה, הרבה יותר מתאימה לנו. אנו חוזרים למקור - לעצמנו האותנטי, למה שהיינו אמורים להיות מלידתנו לולא החינוך, ה"כך צריך", ה"לא נעים" וה"מה יגידו", האמונות שאימצנו שאינן שלנו, הפרדיגמות לפיהן אנו מתנהלים והדעות הקדומות שלא משרתות אותנו. כשאנו חוזרים לעצמנו והולכים בדרכנו אנו נאמנים לעצמנו, מתפתחים ומצליחים בהנאה, בסיפוק ובהגשמה, ואז גם הכאב הולך ופוחת, האופטימיות גדלה והחיים הרבה יותר מחייכים, שלווים ונעימים. גם כשנגיע למטרה לא ננוח על זרי הדפנה, אלא נמשיך בדרך...  

הספר הוא ספר אימון לעבודה עצמית בדרך לתחילתו של תהליך שינוי. האימון האישי בהגדרתו אמנם נובע מהפסיכולוגיה החיובית, הקוגניטיבית-התנהגותית, והוא עוסק בצדדים החיוביים שלנו - בחלק המואר שבנו. כדי להגיע לאותו חלק מואר - למי שהננו, עלינו לזהות גם את הצדדים הפחות מוארים, את האתגרים שבפנינו כדי שנוכל לשנות את הדורש שינוי בעינינו בדרך לחיים בריאים ומאושרים מלאי סיפוק והנאה. עלינו להתחיל לראות את מה ש"יש" בחיינו, אבל גם את מה שחסר כדי להשלימו.

גם כתיבת ספר זה אינה מהמקום של "המחברת יודעת ורוצה להעביר אליכם הקוראים את אשר היא יודעת", אלא דווקא מהמקום של "היא לא יודעת", מהמקום שבו היא חיפשה וממשיכה לחפש, חקרה וממשיכה לחקור, מגלה וממשיכה לגלות כדי ללמוד. 

העצות שבספר אינן הצהרות החלטיות שאין לערער עליהן וש"כך צריך". אין הן "תורה מסיני", אלא פרי ניסיון מהתמודדות ארוכת שנים עם כאב. הקורא יבחר לאמץ לעצמו את מה שהוא מזדהה איתו ומה שמתאים לו.

הכתיבה היא בגוף ראשון רבים: אנחנו-אנו כי כולנו באותה "סירה".

בספר מושגים רבים כמו נפש, רוח, נשמה ואחרים שייתכן שמהותם אינה כל כך ברורה לעומק - הסברים מעמיקים תמצאו בשני ספריי הראשונים. אם במושגים עסקינן הרי שהמושג המרכזי  בספר הוא "להניח" במובן של לתת מנוחה לשרירים המאומצים בגוף כולו, אין הכוונה להרפות או לשחרר.

המוטיב המרכזי הוא מהות הכאב והגורמים האפשריים לו והתובנה שאנו יוצרים את המציאות שלנו ורק אנחנו יכולים לשנות אותה. אם כואב לנו פיזית או נפשית זה סימן שאנו מתנהלים בדרך שאינה מתאימה לנו. דרך זאת עלינו לזהות ולשנות. הכאב הוא דבר טוב, והוא ממלא תפקיד חשוב בקשר שלנו עם עצמנו - הוא קורא לנו להתעורר ונותן לנו הזדמנות לשינוי כדי לצמוח - להיות יותר ולהתפתח, להרגיש יותר טוב, להצליח וליהנות.

בספר פירוט הגורמים האפשריים לכאב שנובעים מההתנהלות היומיומית שלנו, כשהדגש הוא על ההתנהלות המונעת מגורמים נפשיים-פסיכולוגיים ופחות מגורמים פיזיים, שכמובן אין להתעלם מהם. הדרך המוצעת להתמודדות - שיטת אלכסנדר, מתניעה תהליך של שינוי דרך הגוף הפיזי לשינוי ההתנהלות הפסיכו-פיזית, זהו הקשר של גוף-נפש.

כל גורם לכאב מוסבר בשפה פשוטה ובהירה, זוכה לניתוח ולהצעות להתמודדות - עצות "מה עושים?" כשהתשובה לכל השאלות מתחילה בהתבוננות ובגילוי של מי הננו באמת. כדי להבין מה עלינו לשנות עלינו לגלות את המקור, את עצמנו המקורי, ואז נוכל להשוות את מה שאנו עושים למה שמתאים לנו. הספר מציע דרכים לטפל בכאב שלא דרך הכאב עצמו, אלא מתוך הבנה של הגורמים לו והתמודדות עמם.

התקווה היא שכתוצאה מהפתיחות שתיווצר אצל הקורא בעקבות קריאת המדריך המעשי הזה, הוא יבין שחייו יכולים להיות בעלי איכות הרבה יותר טובה, ויתעוררו אצלו הרצון והצורך להתחיל בתהליך של שינוי.

הסברים על אודות שיטת אלכסנדר והאימון האישי שזורים בספר לכל אורכו ככלי עזר לשיפור הבריאות ואיכות החיים.

חשוב לציין שהספר אינו מחליף את המורה לשיטת אלכסנדר או את המאמן האישי. את שיטת אלכסנדר אי אפשר ללמוד מספר ומהנחיות כתובות או מילוליות בלבד כי אנו פועלים בהרגלים אוטומטיים. במצב של כאב איננו יכולים להסתמך על התחושה שלנו, שגם היא מושפעת מההרגל, ולכן לעיתים היא בלתי אמינה. ללימוד שיטת אלכסנדר נדרש המגע האישי, המכוון והמאוזן של המורה. התלמיד מתנסה שוב ושוב בתנועות החוזרות ונשנות כך שהחוויה וההסבר המילולי מתקשרים ומתאחדים בתודעה שלו.

הספר גם לא יכול להחליף את האימון האישי שבו נדרשת הקשבה של מאמן, שיקוף הנאמר ותמיכה במתאמן בתהליך השינוי.

את הספר המודפס אפשר להשיג אצלי - צרו קשר לפרטים
את הספר האלקטרוני אפשר להשיג בחנויות המקוונות



הספר השני שלי

מכאב לצמיחה: מדריך לשינוי והצלחה

מכאב לצמיחה: מדריך לשינוי והצלחה - עטיפה קדמית      מכאב לצמיחה: מדריך לשינוי והצלחה - עטיפה אחורית

כשסיימתי את ספרי הראשון "מפריצת דיסק לפריצת דרך: ממשבר להתחלות חדשות" והמשכתי ללמד ולאמן בגישת "הדרך אל השינוי" של שילוב שיטת אלכסנדר והאימון האישי שפיתחתי, הבנתי פתאום שספרי הראשון הוא רק חציו הראשון של כרטיס הביקור שלי.

החלטתי להמשיך ולכתוב את ספרי השני כי מרתקת הדרך אל השינוי. למדתי שמתקיימים שני שלבים בהתפתחות האישית של האדם: הראשון -  ללמוד לחיות עם עצמו: להכיר את החוזקות ואת האתגרים שבו ולרתום את החוזקות לחיזוק הפחות חזק - "שלב האגואיזם". השני הוא לחיות עם הזולת - "שלב הזולתנות-האלטרואיזם". רק כשאדם עובר תהליך של התפתחות אישית מעמיקה עם עצמו, מתחבר לאנרגיה האוטנטית הפנימית שלו ומוצא את המקום הנכון לו בהתאם לכישוריו ולשאיפותיו, הוא יותר חופשי ובשל להיות מטפל, מורה או מאמן.

אני מאמינה ש"סיפורי חיינו הם הכלי החזק ביותר שעומד לרשותנו כדי להעביר לאחרים את הלקח שלמדנו על בשרנו". בספרי הראשון "מפריצת דיסק לפריצת דרך" סיפרתי את דרכי אל השינוי, המקרה האישי שלי, דרך ההתפתחות והצמיחה שלי – שלב האגואיזם.

בספרי השני: "מכאב לצמיחה" אני מספרת על אודות דרכי כמורת דרך לשינוי – "שלב הזולתנות". בשלב זה אני מעבירה לתלמידיי ולמתאמניי את התובנות והאהבה שלי לזולת כדי לסייע להם להתניע את תהליך השינוי שלהם ולהגיע לפריצות הדרך הרצויות להם.

בסוף הספר הראשון הצגתי את 'החזון' שלי, בספר השני הוא מתממש ומתבטא בניתוח סיפורי התלמידים והמתאמנים שהגיעו אליי – תיאוריה ומעשה.

אני מספרת על דרכם לשינוי כשבכל מקרה ומקרה אני מוצאת גם את עצמי, בעבר ובהווה, לומדת ומעמיקה יותר ויותר לתוכי ולנבכי נשמתי".

בספר "מכאב לצמיחה" הסברים על השינוי, מהותו, תהליך השינוי ומאפייניו, התנגדות לשינוי ואי-ודאות בתהליך. מוצגים שיטת אלכסנדר, האימון האישי וספרי "מפריצת דיסק לפריצת דרך" כאמצעים לשינוי, מתואר השלם ומפורטים מהותם של גוף, נפש, רוח ונשמה, מוצגת גישת האימון שלי והתפתחותה, אימון להתמודדות עם כאב כרוני ולבסוף ראיית החגים כתקופות של שינוי. בספר תמצאו הלכה למעשה תיאוריה וסיפורי אימון הן בשיטת אלכסנדר והן באימון האישי – תיאורי תהליכים של שינוי שעברו תלמידיי ומתאמניי".

שני הספרים יחדיו הם כרטיס הביקור שלי.

מסרים

"המסר העיקרי הוא שאפשר לצאת ממצבים קשים מנשוא ולצמוח. כל שעלינו לעשות הוא לקחת  על עצמנו את האחריות ולעזור לעצמנו כי 'אם אין אני לי מי לי'. אנחנו יוצרים את המציאות שלנו ורק אנחנו יכולים לשנות אותה".

מסר נוסף – "לא תאמינו – כאב הוא דבר טוב! לא כל כך נעים, אבל טוב! זהו מנגנון התרעה של הגוף - אור אדום זועק שנדלק ומעורר את תשומת ליבנו לכך שאנו מזיקים לעצמנו. אור אדום שקורא לנו לזהות את ההרגלים השגויים שלנו שמזיקים לנו ולשנותם. זוהי השפה של הגוף לדבר איתנו ולהודיע לנו מתי אנחנו מזיקים לו כי הגוף שלנו יודע הכי טוב מה טוב לנו והכאב הוא שליחו של הגוף – חבר טוב שמאיר את עינינו,שבא להגן עלינו ורוצה לעזור לנו לשפר את חיינו.

הכאב אינו דבר חיצוני לנו, הוא כמו כל איבר אחר בגופנו, לכן עלינו להקשיב לו, לקבל אותו, להכיל אותו ולהבין מה הוא רוצה לומר לנו ולפעול בהתאם.

הכאב אומר לנו שעלינו לשנות דרכינו ורק כאשר יוכל לסמוך עלינו שלא נזיק יותר לעצמנו הוא יעזוב אותנו – כך לי זה קרה!

כאב עשוי להיות מנוף לשינוי, לגילוי עצמי, לצמיחה ולהתפתחות אישית ובסופו של דבר להצלחה.  בידנו הבחירה אם לצמוח או לצנוח...

איך נצמח?

התשובות בשני ספריי.

"כשאני כותבת כאב אני מתכוונת לכאב פיזי או נפשי ולכל סוג של מצוקה, מחלה, קושי, אי-נוחות, אומללות, חרדה, מטרד, עוגמת נפש, סבל או פגיעה, משבר פיזי, נפשי, רוחני או גשמי".

שם הספר – (מתוך הספר -מראי מקום בסוף הספר)

"בשם הספר: 'מכאב לצמיחה: מדריך לשינוי והצלחה' מוטמעים מושגי היסוד הבסיסיים בהם עוסק הספר: כאב, צמיחה – הכוללת התפתחות אישית, שינוי והצלחה הנובעת מפריצת דרך אשר חשוב מאד להגדירם כדי שתהיה הבנה ביני לבין הקוראים. מכאב לצמיחה - יכולתו של האדם לשאת כאב היא הדרך היחידה לצמיחה, מכאן שהאדם זקוק לכאב כדי לצמוח.

נשאלת השאלה מהו כאב ומה תפקידו?

כאב  'מוגדר כחוויה סובייקטיבית, תחושתית ורגשית לא נעימה'. הכאב נמנה על אחד החושים שלנו – חוש הכאב (נוסיספציה). יש גם מערכות נפרדות לקליטת כאב שמקורו בתוך הגוף וכאב שמקורו מחוץ לגוף. בספרות מוזכר הכאב כחלק ממערכת המגע והתחושה – המערכת הטקטילית. היכולת שלנו לווסת את התחושות ולפרשן באופן שונה היא זאת המונעת מאיתנו את הכאב או הקוראת לנו לתת תשומת לב אליו ולטפל בו. מערכת המגע מורכבת משתי מערכות משנה (תת-מערכות): "מערכת ההגנה" הפועלת כאמצעי הגנה מפני מזיק מסוכן כמו משהו דוקרני, חום גבוה או קור חזק ו"מערכת ההבחנה" המאפשרת לנו להבחין בחומרים ומרקמים שונים ואיכותם. ילד או אדם שהמערכות האלה לא פועלות כשורה אצלם עלולים לא להבחין בכאב כלל או לפתח רגישות יתר לכל כאב קטן ביותר. ילדים שסובלים מקשיים בוויסות התחושה לא יכולים לפרש נכונה כאב".  

לכאב שני מובנים:

כאב פיזי – כאב במובן הרפואי שמייצג תחושת אי-נוחות פיזית שנגרמת כתוצאה מדחפים עצביים שנושאים שדר למוח על פגיעה ברקמות הגוף.

כאב נפשי/רגשי – מייצג תחושת צער נפשית אשר "הצורך להתאים את עצמנו לציפיות של הסביבה הוא הגורם הראשוני והמיידי להיווצרותו... אותה התכווצות שאנו מרגישים כשכועסים עלינו". כאב נפשי/רגשי עלול להיגרם מפגיעה בדבר מה חשוב לאדם - אהבה נכזבת, אבדן אדם אהוב, פיטורין מעבודה ואחרים.

לכל אדם פרשנות שונה לכאב: "הכאב... מחלחל למודעות רק אחרי פעולת גומלין עם כל השפעות העבר הפועלות במערכת המשולבת של גוף-נפש. אין תגובה אחידה לכל בני האדם, ואפילו לאותו אדם, בשני מצבים שונים. איתותי הכאב אינם אלא נתונים גולמיים, שאפשר לנווט אותם".

"הכאב הוא זה שדוחף את האדם לחפש שיטה שתעזור לו, אבל העלמתו אינה המטרה. הוא 'אמצעי חשוב ביותר לבחינת חיינו ועיצובם... הוא עוזר לנו לזהות את היסודות בעלי המשמעות בחיינו ואת הסכנה הנשקפת להם'. הוא 'ביטוי של הדיאלוג בין האדם ובין העולם. לפעמים הוא מגלה לנו את פניו של העולם, לפעמים... את פנינו שלנו, ולפעמים... שישנו פגם בזיקה בינינו ובין העולם או מרכיבים בתוכה... הוא כלי חישה רב עוצמה' להבנה יותר טובה של מרחב החיים הפרטי. הוא מעורר את השאלה 'למה?' – למה דווקא אני? למה דווקא עכשיו? למה בכלל יש סבל בעולם?". שאלות אלה "גורמות לפרט לחשוב על עצמו ולחשוב על חייו... סבל הוא חלק מהותי מן החיים ואיננו צריך להרתיע אותנו". הכאב והפירוש המנטלי שלו – הסבל, הם המניעים שלנו להתנעת תהליך של שינוי. 

"צמיחה משמעותה להיות יותר - בעל עוצמה רבה יותר, עם עוד תבונה, עם יותר בחירה. לצמוח משמעו להיות שלם יותר עם עצמי, ולכן עם הסביבה. להיות מחובר לאנשים ולדברים סביבי, אך בו זמנית להיות מונע יותר על ידי מיקוד שליטה פנימי ופחות על ידי גירויים חיצוניים. כשאני צומח אני בתנועה, אני מתפתח בכיוונים שאני בוחר. אני משביח את עצמי. לצמוח אין משמעו להשליך את עברי, אלא לשים אותו במקום הנכון, לדעת לנצל טוב יותר התנסויות עבר כדי להתמודד עם ההווה והעתיד. כמו עץ שגדל – הצמיחה מאפשרת יותר – לעצמי ולסביבה". "צמיחה היא השקעת המאמץ הרגשי לשפר את עצמך כאדם – התעמתות עם הכאב הבסיסי שלך ועבודה על הרחבה ומתיחה של עצמך כדי להיות העצמי החזק והחכם ברמה הגבוהה ביותר... התמורה הגדולה ביותר, הפרס הנכסף, אינה נמצאת אי-שם בחוץ, אלא בתוכך פנימה. הפרס הגדול ביותר הוא בידיעה שאתה מסרב להתפשר על פחות ממה שאתה מסוגל להיות".

צמיחה אישית זהו תהליך של מיצוי ומקסום היכולות האישיות ובדיקת הכישורים והמטרות של האדם. בתהליך זה האדם בדיוק כמו שתיל ילמד להצמיח את המקסימום מהשורשים שקבע בקרקע ויועצמו אצלו ההכרה ביכולותיו וכישוריו בכל תחום בחייו. התהליך יוביל אותו להצלחה. "יסוד משמעות חייו של האדם טמונה ביכולתו לחרוג מעצמו ולעשות מעצמו יותר" - לצמוח.

צמיחה היא התפתחות. התפתחות היא "התקדמות הדרגתית", היא ממושגי היסוד של החשיבה האנושית בכלל, ההגות העיונית, הפילוסופית, ומדעי החיים.

"התפתחות משמעותה לחזור לאני הטבעי שלי עד כמה שאפשר" כי "אנחנו הכלי הכי חזק, הכי יעיל והכי נגיש לעצמנו – תמיד. כל פעולה שנבצע בין אם לבד או עם הרבה אנשים אחרים תמיד תתחיל מאיתנו. המחשבות והבחירות שלנו הן שיעצבו לנו את ההווה והעתיד". החיים הם בית הספר הגבוה ביותר להתפתחות כי תוך כדי הליכה בחיים אנחנו יכולים לגלות מי אנחנו באמת.

שינוי – זהו "גרימה או היווצרות של הבדל בדבר (לעומת מצבו הקודם)". "השינוי הוא התהליך של החיים עצמם... החיים הם שינוי וכאשר שום דבר לא משתנה, שום דבר לא חי. כל מה שחי, נע... החיים הם תנועה. תנועה היא שינוי... שינוי הוא בלתי נמנע. שינוי הוא טבע החיים... שינוי הוא הכרזה על כוונתם של החיים להימשך הלאה. שינוי הוא הדחף הבסיסי של החיים עצמם... החיים מגשימים את תכליתם באמצעות תהליך הנקרא שינוי... חוסר שינוי פירושו נוחות... החיים מתחילים בקצה אזור הנוחות".

"גופנו, וכל העולם הפיסי, הם תצוגה של שינוי מתמיד... הגוף האנושי, כמו כל דבר אחר ביקום, מתהווה ללא הרף ומתחדש כל שנייה... גופך הוא דבר מופלא... אורגניזם זורם, שניזון ממיליוני שנים של אינטליגנציה. אינטליגנציה זו מוקדשת לפיקוח על השינוי המתמיד המתרחש בתוכך. כל תא הוא מסוף זעיר הקשור למחשב הקוסמי... כדי להישאר חי, חייב הגוף לחיות על כנפי השינוי. ברגע זה אתה מוצק, הקיבה, הכבד, הלב, הריאות והמוח מתנדפים באוויר, ובו בזמן, באותו קצב שהם נהרסים, הם נבנים ומתחדשים. העור כולו מתחלף אחת לחודש, רירית הקיבה מתחדשת אחת לחמישה ימים, הכבד – אחת לשישה שבועות, והשלד כולו אחת לשלושה חודשים. לעין הבלתי מזוינת, איברים אלה נראים כפי שהיו, ללא שינוי, אבל הם זורמים ומתחדשים ללא הרף".

השינוי עליו אני כותבת הוא שינוי פנימי-תודעתי בתפיסת החיים שמתחיל בתוכנו, מההבנה שאנו הם הבוראים את מציאות חיינו, מהבנת עולם הסיבות הגבוה שמניע את הבחירות שלנו. זהו שינוי שנובע ממניע פנימי, שינוי מהותי אמיתי שישפיע על חיינו בצורה משמעותית ויגרום לכל התחומים להשתנות מקצה לקצה. שינוי בחיים שבא מרצון ושנולד מהחלטה ומבחירה אמיתית לשנות את פני המציאות שלנו.

זהו שינוי בתפיסת החיים – באמונות, ברצונות, בראיית החיים בכללותה, באופן המחשבה ובסדרי העדיפויות. ללמוד לראות את מה שיש לנו היום, ולעזוב את מה שהיה לנו אתמול למען המחר. לא לחשוש ממה שישתבש, אלא לראות מה יסתדר בדרך היותר טובה. השינוי מתרחש כשאנו מצליחים להשתחרר מהפחד ונפתחים באומץ להבנות חדשות שיעזרו לנו לממש את הייעוד שלשמו אנו כאן.

שינוי אמיתי הוא כמו דלת שנפתחת רק מבפנים, כזאת שרק אנחנו שנמצאים בפנים יכולים לפתוח. את הדלת הפנימית הזאת אנחנו הם אלה שצריכים לפתוח בעצמנו.

שינוי הוא עזיבת "אזור הנוחות" שלנו שבו ההרגלים השגויים. אזור שבו הפסקנו לפתח יכולות חדשות ופעלנו רק מניסיון העבר, נעצרנו, האטנו והלכנו לאחור כי הכול מוכר ונוח. באזור הנוחות אין כל התקדמות או התפתחות, אין הישגים או תוצאות מרגשות, אין תשוקה לפעול ו"הכול בסדר", אך לא יותר מזה. לאורך זמן נרגיש שאנחנו תקועים ולא מתרחשים בנו חיים. שינוי הוא בחירה ביציאה מ"מלכודת הנוחות" למקום שאיננו יודעים מה יקרה בו – לאי-ודאות. במקום הזה לא נחוש את הנוחות המוכרת והממכרת, אך נחוש תשוקה והתרגשות שיעוררו בנו עוצמות חדשות. כדי להגשים את מטרותינו ולהצליח להגשים את חלומותינו עלינו לעשות זאת. "רוב האנשים אשר פורצים את תחומי הנוחות בחייהם, עושים זאת בעקבות אירוע מכונן שדוחף אותם אל מחוץ לתחומי הנוחות שלהם ומחייב אותם ליצור מפנה בחייהם", ומי טוב כמוני יודע זאת - על בשרי!!!

הצלחה היא "להיות כל מה שאנו חולמים להיות" - התהליך מתחיל בחלום שיש לנו. בכל החלטה עלינו לנסות לראות בעיני רוחנו את סוף המעשה עוד מההתחלה – את החלום שלנו מתממש, כפי שקבעו חז"ל: "סוף מעשה - במחשבה תחילה" וקבעו: "איזהו החכם? הרואה את הנולד".

המפתח להצלחה בחיים נמצא ביכולת לקבל את הכאב כחלק ממציאות החיים, ולא לברוח ממנו, אלא להתמודד ולצמוח מתוכו. הכאב הוא המחיר אותו אנו משלמים בעבור ההנאה. כל הנאות החיים – מערכות יחסים טובות, קריירה מוצלחת, החיפוש אחר המשמעות ואחרות דורשות מאמץ שבו כאב רב כדי להגשימן. "כאב" הוא לעיתים קרובות ביטוי של "מאמץ". השקעה ומאמץ עלולים להכאיב, אבל אסור לנו להציב לעצמנו כמטרת חיים את הבריחה מהם. ככל שהכאב בדרך למטרה גדול יותר, כך תגדל ההנאה מההצלחה שבהשגתה - ככל שאנו משלמים יותר, אנו זוכים ליותר.

הצלחה... היא הימצאות בתהליך מהנה של יצירת חיים שמשקפים את ערכינו הנעלים, את אמונותינו העמוקות ואת חלומותינו הנשגבים".

פריצת דרך היא פריצה של דרך שקיימת בתוכנו. היא אחד משלבי השינוי הכולל. השינוי מורכב מפריצות דרך קטנות בכל תחומי החיים.

לסיכום: "לא ניגשתי לכתיבת הספר ממקום של "אני יודעת ורוצה להעביר אליכם הקוראים את אשר אני יודעת". אני באה דווקא מהמקום של "אני לא יודעת", מהמקום שבו אני מחפשת, חוקרת ומגלה כדי ללמוד. הספר הוא פרי הניסיון האישי שלי בתהליך השינוי שאני עברתי, עוברת ואעבור עד יומי האחרון עלי אדמות ופרי המחקרים שערכתי בכתובים השונים. את אשר גיליתי אני מעבירה לכם קוראים יקרים כדי לשתף אתכם, להציג לכם את גישת העבודה שפיתחתי 'הדרך אל השינוי' ולהציעה לכם לשיפור בריאותכם ואיכות חייכם. כמובן שאני מציגה את הדברים בשפה שלי או בציטוט מהמקור בשם כותבם עם הסימוכין המתאימים".

אני מלמדת - "את שלמדתי לאורך 63 שנותיי. 'הדרך אל השינוי' זוהי דרכי לעזור לאנשים לעזור לעצמם עם הרבה אופטימיות, רוצה ולא צריכה, אין נכון ולא נכון, טוב או רע, "כך צריך", "לא נעים" או "מה יגידו". זוהי דרך לשינוי מכאב פיזי ונפשי לשקט, אין לחץ ואין כאב. עלינו לקבל את ההחלטה לצאת מהבעיה, לעשות ככל יכולתנו ולתת לדברים לזרום כי מה שקורה צריך לקרות. זהו שיעור לחיים, ואם נפיק את הלקחים ונלמד מהם נצמח ונתפתח, נפרוץ דרך ונצליח. רק אנחנו יכולים לעזור לעצמנו אם רק נחליט לקחת את האחריות לחיינו ו-כל אחד יכול, אם רק ירצה!"

"אני פונה לכל מי שפרץ הדיסק בגבו ומציעה לו לשאול: "מה פרץ?". למי שסובל מבעיה אחרת לשאול: "מה מספר לי הכאב? איזה מסר הוא מעביר לי? מה אני עושה לא טוב לעצמי?". יתכן שדרך ההתנהלות מזמינה את הכאב, וכל אחד למקום החלש שלו".

"אם יש לכם חלומות שאתם רוצים להגשים, אם אתם באמת רוצים – אתם גם יכולים!"

ניתן לרכוש את הספר רק אצלי. צרו קשר לפרטים »



הספר שלי

מפריצת דיסק לפריצת דרך: ממשבר להתחלות חדשות

מפריצת דיסק לפריצת דרך: ממשבר להתחלות חדשות      מפריצת דיסק לפריצת דרך: ממשבר להתחלות חדשות - עטיפה אחורית

הספר הוא כרטיס הביקור שלי. בו אני מציגה את הסיפור האישי שלי שהוביל אותי למי שאני היום ולמה שאני עוסקת בו.
את הספר כתבתי מתוך תחושת חובה לאנושות כדי להראות לאנשים שגם כאשר נתקעים במצב של "אין מוצא" אפשר להחליט לצאת ממנו ולהתמודד ואפילו לצמוח ולהתפתח ולמצוא נתיבי חיים חדשים שלא הכרנו.

הסיפור מתחיל בפריצת דיסק פתאומית וממשיך בניתוח הגורלי שאילץ אותי לפרוש מעבודה ומחיים שהכרתי. פתאום נעצרו החיים ומאדם בריא, תורם ופעלתן הפכתי לאדם ש"אינו יכול". מתוך כאב של "אין מוצא" קיבלתי את ההחלטה: "הגוף שלי ייצא מהבעיה" בלי שידעתי מה אעשה ולאן אפנה. בנחישות עצומה, התמדה, הרבה אופטימיות, תקווה והבנה שאין דרך אחרת, צעד אחר צעד לאורך 10 שנים התמודדתי עם הכאב ועם ההשבתה, צמחתי והתפתחתי.

הכאב הוביל אותי לשיטות טיפול שונות שחלקן לא עזרו וחלקן התוו לי את הדרך אל ההחלמה – הטאי-צ'י והצ'י קונג, הדיקור ובסופו של דבר שיטת אלכסנדר שהחזירה אותי לפעילות מלאה. הכאב הוא המורה והמדריך שלי. הוא לימד אותי את כל מה שאני יודעת, הוא לימד אותי כי כל דבר בחיים הוא תהליך, וכי הוא לוקח זמן ועליי להתאזר בסבלנות. הוא לימד אותי מהו תהליך של שינוי, וכי כדי להחלים עליי אכן לשנות ולהשתנות. הוא הוביל אותי לקורס הכשרת המורים לשיטת אלכסנדר ולתהליך מעמיק של שינוי ובהמשך לקורס הכשרת המאמנים וממנו לפיתוח גישה המשלבת את שיטת אלכסנדר עם האימון האישי לתהליך עמוק ויסודי של שינוי. תהליך המותנע בגוף הפיזי באמצעות שיטת אלכסנדר וממשיך דרך הראש באימון האישי. רכשתי שלושה מקצועות חדשים, שהם בגדר ייעוד ולא עבודה. בדרכי לריפוי עצמי, הכאב הלך ופחת וחזרתי לחיים בעלי משמעות, סיפוק והנאה.

סיפורי הוא סיפור הרפתקה של הליכה אל הלא נודע, התמודדות לא קלה, אבל בסופו יש תמורה עצומה הן לי עצמי והן לתלמידיי ולמתאמניי

הספר מתאים לכל אדם - יש בו: סיפור אישי לאוהבי הסיפורת, התמודדות וצמיחה ל"הרפתקנים", שיטות טיפול למחפשים, סיפור של גמילה למתמכרים, ניסיון אישי למוכנים ללמוד מניסיונם של אחרים, שירה לחובבי החרוזים, תובנות על החיים, פסיכולוגיה, פילוסופיה ורוחניות – הצצה לכתביהם של חוקרים, מדענים, חכמים, מלומדים ואנשי רוח מכל תחומי החיים ויש בו הרבה מסרים.
"פריצת דיסק" היא סמל למשהו שעוצר אותנו מלהמשיך להזיק לעצמנו. צעקה של הגוף: "עצור! הגזמת!".
"רק אני יכולה לעזור לעצמי" ו-"כל אחד יכול!" זוהי הסיסמה שלי. ורבות הסיסמאות והתובנות בספרי – כדאי לכם לקרוא!

רכישת הספר רק אצלי – בצור קשר

את הפרק הפותח את הספר "אל הקורא" אפשר לקרוא בדף ה-מה חדש?

קוראים כותבים על הספר

כתב ד"ר חזי אהרוני- חבר, יועץ, עורך תוכן והמוציא לאור: "הסיפור שנכתב בדרך של חשיבה חיובית מלמד שבעזרת קבלת החלטה וכוחות פנימיים אפשר להפוך טראומה בחיינו לעוצמה ולכוח ריפוי אף כנגד כל הסיכויים. הדברים מוצגים כהווייתם, באומץ לב ובכנות. דבריה נכתבו בשפה עשירה, מתובלים בביטויים, בציטוטים ובדברי חכמה ומסתמכים על ספרות מקצועית ותרבותית עשירה. המחברת מתארת את מצבה ומנתחת אותו באופן מעמיק ומרגש שנוגע ללבו של כל אחד ואחת אשר יכולים למצוא בספרה עצה לעזור לעצמם להתמודד עם אתגרים. ניסיונה של המחברת מלמד שאסור לתת לכאב לעצור אותנו. הכאב הפיזי או הנפשי הוא מסר חזק ומיוחד שהגוף שולח לנו, מסר שעלינו לשים אליו לב, ואף לדבר עם הכאב – ומשם על ידי חשיבה חיובית וחתירה למטרה לפרוץ קדימה לדרך יותר טובה ובריאה.

כתבה ג'קלין עסיס-תורג'מן, יועצת חינוכית: "אני מרגישה שזה ספר שחייב לצאת לאור. מאד נהניתי מהשפה, מהתיאורים הציוריים והמדויקים, מניתוח האירועים ומהתובנות. הספר כתוב בצורה מרתקת, אמיתית ובעוצמה. הכתיבה ברורה ומגובשת. המחברת נוגעת בנושאים מהותיים מכיוונים שונים ועונה על שאלות חשובות ששואלים הרבה אנשים. בולט נושא החקירה העמוקה והביטחון בדרך, וזה אכן מעורר השראה אצל הקורא וכמובן אצלי. מודגש במיוחד החיפוש אחרי הטוב, החשיבה החיובית והגישה האופטימית, ובעיניי זה מאד חשוב. עלה בדעתי שהספר הוא מעין "מורה נבוכים בעולם המודרני". הקריאה בפרק התובנות מעוררת שאלות אישיות נוקבות ואני מוצאת את עצמי בודקת איפה אני מול זה, מה מצאתי ומה אני צריכה עדיין למצוא – הפרק בהחלט עושה עליי עבודה".

"אני קוראת בספרך ומתמלאת השראה. הספר כתוב בצורה שממש קשה להפסיק לקרוא בו! מאוד מושך ומעניין".

"כתוב בסגנון קולח ומזמין את הקורא וקשה היה לי להתנתק. הכתיבה זורמת ובעקבות כך גם הקריאה. את גם משלבת הרבה ציטוטים מתחום הרוח, הרפואה המשלימה והרפואה הקונבנציונאלית עם מראי מקומות, מה שמעיד על מחקר מעמיק. לא פלא שהגעת לספר עב כרס כזה. אני מצדיעה לך".

" רציתי להגיד לך שהתחלתי לקרוא את הספר שלך היום, אהבתי מאוד. הוא מעניין, הוא סוחף אני נהנית מכל רגע מהקריאה. את נוגעת בהמון דברים ומנתחת מצבים שכל אחד מוצא את עצמו שם. אני חייבת להגיד לך שאת אישה מיוחדת וחזקה, ולכן גם הסובבים אותך משפחתך והורייך מדהימים".

"ספר מקסים ביותר. מצאתי בו עולם ומלואו. אוטוביוגרפיה מדוקדקת, מלאת פרטים ותיאורים של כל מחשבה ורגש שעבר דרכך לאורך השנים. יפה מאד. וכל הכבוד!"

"נהניתי מאוד מסיפורך המרתק ומהאופן בו שילבת דברי חכמים, פתגמים ואמרות שפר מהספרות. מעולם לא קראתי ספרות פסיכולוגיה או פילוסופיה ונדהמתי לגלות שמצאתי את עצמי לא פעם בציטוטים ובתובנות שלך. בתקווה שאשכיל לעשות את השינוי הקטן שלי, תודה על האופטימיות שנטעת בי.

"מאד אהבתי את משחק המילים מפריצת דיסק לפריצת דרך".

"אני נהנית מכל פסק זמן של קריאה בספרך, מהשפה הקולחת, מהתיאורים האישיים, מהציטוטים מן הספרים ומן המומחים. אין ספק, את צומחת ומתפתחת כפי שכתוב בפרסום וכפי שאת מוכיחה לכל אורך הדרך. יישר כוח!"

"קראתי בשקיקה רבה את ספרך המאלף, למדתי ממנו הרבה, התרשמתי מאד מהעמקות ומשפע הידע בתחומי הפילוסופיה, היהדות, הספרות ומכיוון שהתחומים האלה קרובים אליי מאד הזדהיתי עם הכתוב ועם ההקשרים שלהם לבעיות הגוף".

התרשמתי מאד מהעמקות ומשפע הידע בתחומי הפילוסופיה, היהדות, הספרות, ומכיוון שהתחומים האלה קרובים אלי מאד, הזדהיתי עם הכתוב ועם ההקשרים שלהם לבעיות הגוף".

"הספר נראה מרשים, מושקע ורציני. החומר מעניין ומזמין, כי הוא כתוב מנקודת מבט אישית, כסיפור חיים, ועל כן הוא מושך כל אדם באשר הוא אדם".

תלמיד שלי לשעבר כתב:
"מה שזכור לי ממך זה שאת מפיצה אור וחיוביות לכל מי שאת פוגשת. ואת עושה זאת בעוצמה רבה. וסיפור התגברותך על פריצת הדיסק, הוא סיפור שיכול לתת השראה לכל אדם המתמודד עם קושי אישי. ועידוד לכך שבעזרת גישה חיובית והתמדה, אפשר לפרוץ כמעט כל קושי. הספר הזה ממשיך להפיץ את החיוביות הזו גם למי שלא פגש אותך. מאחל הצלחה לספר הנוכחי, וגם לבא אחריו".

תגובות בעיתונות:

בשבועון "זמן השרון-הרצלייה, רמת השרון" נכתב על אודות ספרי: "מפריצת דיסק לפריצת דרך: ממשבר להתחלות חדשות": "ספרה של אתי סהר הוא לא רומן או סיפור מתח שמצריך את הקורא לדפדף בצורה כרונולוגית. הוא בנוי כמו אנציקלופדיה עבת כרך עם ערכים כמו 'בחירה וגורל', 'תיאורית הצרכים של מאסלו'. זה לא ספר של קרא ושכח. זה ספר עיון שכדאי תמיד שיהיה על המדף, כמו ערכת עזרה ראשונה באוטו". תודה לך רמי תמים.

"ספר מדהים, מומלץ בחום" – סיגי אתר נוריתהה

רכישת הספר רק אצלי – בצור קשר



לכם שהתעוררה סקרנותכם

שיטת אלכסנדר הסוד המתגלה, מאת אורי עשת

שיטת אלכסנדר הסוד המתגלה

עכשיו בחנויות הספרים!

אם עוררנו את סקרנותכם בנוגע לשיטת אלכסנדר, ואתם רוצים לקרוא עוד אודותיה להלן רשימת ספרים בעברית בתרגום מאנגלית של גדולי המורים לטכניקת אלכסנדר. כל מורה מציג בספרו את הטכניקה מנקודת ראותו ולפי הבנתו האישית.

אפשר לרכוש חלק מהספרים בסטודיו גילעד לטכניקת אלכסנדר.

  • פ. מתיאס אלכסנדר (תרגום מאנגלית ע"י עפרה ברלך), השימוש בעצמי, הוצאת כרמל.
  • שמואל נלקן, טכניקת אלכסנדר - השימוש שלי בעצמי, הוצאת פרולוג.
  • פטריק מקדונלד (תרגום מאנגלית ע"י עפרה ברלך), טכניקת אלכסנדר כפי שאני רואה אותה, הוצאת גופנה.
  • עשת אורי, שיטת אלכסנדר - הסוד המתגלה, הוצאת אסטרולוג.
  • מייקל גלב (תרגום מאנגלית), שיטת אלכסנדר, הוצאת אור עם.
  • כריס סטיבנס (תרגום מאנגלית), שיטת אלכסנדר, הוצאת אור עם.
  • ג'ון גריי (תרגום מאגנלית) המדריך לשיטת אלכסנדר, הוצאת אור עם.
  • ריצ'רד ברנן (תרגום מאנגלית), המדריך לטכניקת אלכסנדר, הוצאת מעריב-הד ארצי.
  • ריצ'רד ברנן (תרגום מאנגלית), שיטת אלכסנדר מדריך מעשי, הוצאת עופרים בע"מ.
  • אילזה מסטרטון (תרגום מאנגלית), קצר ולעניין שיטת אלכסנדר צעד-אחר-צעד מדריך, הוצאת ספרי.

קראתם? התרשמתם?

אבל – זה לא מספיק לקרוא, אלא יש גם להתנסות כי לימוד טכניקת אלכסנדר הוא בהתנסות ובחוויה. רוצים גם להתנסות?

התקשרו אליי או כתבו מייל לקביעת מועד לשיעור בהוד השרון ובואו!

טל: 054-6305672
דואל:

גילעד סטודיו לשיטת אלכסנדר ולאימון אישי – אתי סהר
הוד השרון


^ לראש הדף


 
     מאמרים:
חיפוש:
     התפתחות אישית
     שינוי הרגלים
     יציבה לקויה
     עמידה זקופה
     הליכה טבעית
     כאבי גב
     פריצת דיסק
     עקמת
     כאבי צוואר
     פגיעות ברך
     שיווי משקל
     ישיבה ארוכת שעות
     עבודה מול מחשב
     בעיות נשימה
     הריון ולידה
     ילדים ומתבגרים
     חגורת כתפיים
     צרכים ייחודיים
     גיל הזהב
     כאב כרוני
     לחץ וחרדת בחינות
     אוסטאופרוזיס
     אסתמה
     דלקת פרקים
     פרקינסון
     כושר גופני
     ריקוד, דרמה וספורט
     לספורטאים
     לטיפול בפגיעות ספורט
     מוזיקאים ונגנים
     למשתמשים בקול
     הפרעות בדיבור וגמגום
     כלי עזר למטפלים
     השלמה לשיטות אחרות
     טיפים בשיטת אלכסנדר
     איך נסביר את השיטה?