ספרי השלישי: "כואב, אבל פחות: מדריך מעשי להתמודדות עם כאב" - יצא לאור! פרטים במה חדש           •            ספרי השני: "מכאב לצמיחה: מדריך לשינוי והצלחה" - יצא לאור! פרטים במה חדש?           •            מאמר חדש בדף המאמרים: איך נסביר את שיטת אלכסנדר לסביבה?           •            בדף הבית סרטון על אודות שיטת אלכסנדר והאימון האישי, בדף הספרות ראיון בערוץ 2 על אודות ספרי הראשון           •            אני מציעה אימון אישי להתמודדות עם כאב - פרטים במה חדש?           •            בהוד השרון - שילוב של שיטת אלכסנדר עם האימון האישי (קואצ'ינג) - פרטים במה חדש?           •            בספרי "מפריצת דיסק לפריצת דרך : ממשבר להתחלות חדשות" טיפים לשינוי איכות חייכם - מכאב להחלמה, ממשבר להתחלה חדשה ולהיות מאושרים - פרטים במה חדש?           •            הרצאות - סיפורי האישי, הדגמות והתנסות בשיטת אלכסנדר ושילובה עם האימון האישי           •           
 


תהליך של שינוי



השינוי הוא התהליך של החיים עצמם

"החיים הם שינוי וכאשר שום דבר לא משתנה, שום דבר לא חי. כל מה שחי, נע... החיים הם תנועה.
תנועה היא שינוי... שינוי הוא בלתי נמנע. שינוי הוא טבע החיים"
(ניל דונלד וולש)

המצב נכפה עליי, פרץ הדיסק בגבי, שותקתי, אבל "פתרתי" את הבעיה בעזרת ניתוח. לא הבנתי כי היה זה אות שעליי לעשות שינוי. מידי פעם גבי היה נתפס, נטלתי תרופות וזה עבר ושוב לא הבנתי. רק כאשר נתקעתי סופית התחלתי להבין שמה שעשיתי עד כה לא היה טוב לי, וכי עליי לשנות ולהשתנות – השינוי נכפה עליי! מהיום למחר העולם שהכרתי לא היה בהישג ידי יותר, לא היה קיים יותר בשבילי כי לא יכולתי לשבת. לאורך השנים למדתי כי שינוי דורש אומץ, ויתור והסכמה להיכנס ב"דלת" לא מוכרת – ללכת לעבר הלא מוכר והלא נודע. הבנתי שכדי לשחרר את התקיעות, כלומר להיפטר מהכאב עליי לשחרר ולהניח, ואז לנסות להיכנס בדלת אחרת – חדשה לי, כי כל יציאה היא כניסה למקום חדש.

החיים הם דינמיים – לעיתים הם משתנים ואינם חוזרים לקדמותם
פתאום הבנתי שהחיים הם דינמיים. איננו יודעים מה מזמן לנו הגורל או מה שאנחנו גורמים לעצמנו שלא במודע ופתאום החיים משתנים. פתאום אנחנו עומדים בפני מצב שאינו מוכר לנו, ואז עלינו לבחור – לשנות או להישאר תקועים – הבחירה היא תמיד בידנו.

מהו שינוי?

  • בהגדרת המילון שינוי הוא: "גרימה או היווצרות של הבדל בדבר (לעומת מצבו הקודם)".
  • שינוי הוא תמיד רק לטובה.
  • שינוי אינו דבר אקראי – הוא הכרזה על כך שמשהו לא עובד, שהאיזון הופר.

מניסיוני האישי - התקיעה שגרמה לי לעשות שינוי גדול בחיי הייתה צעקה של הגוף, קריאה לעזרה ובקשה שאפסיק להרע לו – שאשנה דרכיי ואתחשב בו. הייתי כל כך לחוצה, עייפה מכל המטלות שנטלתי על עצמי ואשר ביצעתי בעודף כוח ובאמביציה מיותרת. לא היה לי יותר כוח.

  • השינוי קורה כי אנו רוצים שהוא יקרה – אנו מזמינים אלינו את השינוי.

כן, בדיעבד המילים שעלו במוחי לאורך השנים "עצרו את העולם אני רוצה לרדת" הוכיחו כי כנראה שבתת-מודע רציתי שמשהו ישתנה, לא רציתי להיתקע ובוודאי לא רציתי שיכאב לי כל כך, אבל הייתי זקוקה כבר שנים רבות לשינוי בחיי. התקיעה היא השינוי. כתוצאה ממנה השתנו חיי כי לא יכולתי לשבת עוד. ומה זה אומר בעולמנו ה"יושב"? שלא יכולתי לעשות יותר שום דר – לא לעבוד, לא לנסוע, לא לבלות – קולנוע, תיאטרון, מסעדה, מחשב ועוד ועוד. לאורך שנות ההתמודדות עם הכאב, למדתי המון, צמחתי והתפתחתי ולאט לאט חזרתי לעצמי ולפעילות. חזרתי לפונקציונליות, חזרתי כשאני יותר חזקה, יותר נחושה, יותר מבינה, יותר רגועה ויותר מועילה לזולת ובמיוחד לי, וכל זאת בזכות הכאב שהוביל אותי לתהליך של שינוי.

  • שינוי הוא כל דבר שמשנה אותנו ואת שגרת היומיום שלנו.
  • שינוי הוא תהליך של עזיבת הרגלים מוכרים ונוחים, אבל שלא תמיד טובים לנו.
  • שינוי הוא עזיבת "אזור הנוחות" שלנו ויציאה מ"מלכודת הנוחות" למקום שאיננו יודעים מה יקרה בו – לאי ודאות, אבל כדי להגשים את המטרות שלנו ולהצליח להגשים את חלומותינו עלינו לעשותו.
  • זהו תהליך שבו עלינו להתאזר בזמן ובסבלנות, בנחישות ובהתמדה, בהרבה תקווה ואמונה בעצמנו.
  • שינוי הוא תהליך לא קל. יש בו עליות ויש בו גם מורדות ועלינו להבין שזאת הדרך. הדרך איננה גרף עולה בקו ישר, אלא ישנה עליה ואחריה יכולה לבוא נסיגה המובילה לעלייה נוספת – אלה הם שלבי תהליך השינוי.

מצאתי בפייסבוק הסבר של "נפלאות התבונה" לפיו: "הדרך להצלחה אינה ישרה. יש בורות בכביש שנקראים כישלונות, יש פניית פרסה שנקראת בלבול, פסי האטה שנקראים "חברים", תמרור עצור שמכונה משפחה, אורות אדומים שנקראים קנאים ופנצ'רים שנקראים מתחרים. אבל אם יש לך צמיג רזרבי שנקרא התמדה, מנוע ששמו נחישות וביטוח מסוג אמונה אתה תגיע ליעד שנקרא הצלחה!!!" אלה הם בדיוק השלבים של תהליך השינוי – הדרך אל ההצלחה של מטרותיך ואלה הם הכלים להגשמתה.

איזה שינוי?

כשאני כותבת שינוי אינני מתכוונת לשינוי שנגרם כתוצאה ממשהו חיצוני, אלא שנובע מתוך מניע פנימי. אני מתכוונת לשינוי מהותי אמיתי שישפיע על חיינו בצורה משמעותית ויגרום לכל תחומי החיים שלנו להשתנות מקצה לקצה. שינוי בחיים שנובע מתוכנו, שבא מרצון ושנולד מהחלטה ומבחירה אמיתית לשנות את החיים, את איך שהדברים נעשים ונראים – את פני המציאות שלנו.

זהו שינוי בתפיסת החיים – באמונות, ברצונות, בראיית החיים בכללותה, באופן המחשבה ובסדרי העדיפויות. ללמוד לראות את מה שיש לנו היום ולעזוב את מה שהיה לנו אתמול למען המחר. לא לחשוש ממה שישתבש לנו, אלא לראות מה יסתדר לנו בדרך היותר טובה.

שינוי שהוא דלת שנפתחת רק מבפנים

נתקלתי במאמרו של המנטור יואב זילכה* על אודות שינוי בחיים במשפט יפהפה שאומר ששינוי אמיתי הוא כמו דלת שנפתחת רק מבפנים, כזו שרק אנחנו שנמצאים בפנים יכולים לפתוח. את הדלת הפנימית הזאת אנחנו הם אלה שצריכים לפתוח בעצמנו.

רצון וקבלת החלטה הם רק נקודת ההתחלה בדרך אל השינוי

רצון וקבלת החלטה לשנות את אורח החיים הם לא תמיד מניעים מספיקים לחפש את המפתחות לאותה דלת פנימית. לפעמים עלינו לכאוב כל כך ושהכאב ידרבן אותנו לחפש מפתחות אלה – וכשנחליט לצאת מהכאב נגלה שהמפתחות הם בידינו, וכי כל שעלינו לעשות הוא לקחת אחריות על החיים שלנו, על מה שקרה עד עכשיו, על מה שקורה עכשיו ובעיקר על מה שיקרה מעכשיו, ולא להאשים את הסביבה במה שקורה לנו – רק אנחנו אחראים לחיינו.
וכשאנחנו מתחילים לקחת אחריות על חיינו אנחנו מפסיקים להתייחס אל עצמנו כמובן מאליו ולא מאפשרים לאחרים להתייחס כך אלינו, אנחנו מתחילים להעריך את עצמנו כמשאב הכי חשוב שיש לנו. אנחנו מתחילים להזין את מוחנו בחשיבה חיובית, להזין את גופנו במזון נאות, להסתכל על חצי הכוס המלאה – על מה שיש ולא על מה שאין, לחפש חוזקות בעצמנו במקום חולשות, נהנים מאתגרים ומתמקדים בלעשות מה שאנחנו טובים בו הכי טוב שאפשר במקום לנסות לשכלל דברים שאנחנו חלשים בהם, והכי חשוב: אנחנו בוחרים בחיים בעלי משמעות בעבורנו, בעלי סיפוק והנאה – אנחנו בוחרים להיות מאושרים .
אנחנו בוחרים לאהוב, לתת, לסלוח לעצמנו ולסביבה ובוחרים את העתיד שאנחנו רוצים ולחיות את החיים שניתנו לנו במתנה.

ומה נראה בחיינו כאשר נפתח את הדלת?
זהו שינוי הנובע מעולמנו הפנימי, שינוי של אורח חיינו וכאשר נחזור לעולם החיצוני נראה בו את השתקפות עולמנו הפנימי אשר אותו יצרנו כאשר התחלנו לקחת אחריות על חיינו. אז נבין שהעולם הוא בתוכנו, זוהי המציאות שלנו שאנו ורק אנו הם אלה שיוצרים אותה. והסביבה – תגיב בהתאם למה שאנחנו נקרין אליה, זהו "אפקט המראה": אם נקרין שקט - נקבל שקט בחזרה, אם נקרין אהבה והערכה – נקבל אהבה והערכה, אם נקרין אופטימיות – נקבל חיוביות בחזרה, אם נחייך יחייכו אלינו בחזרה וכך הלאה... גם יחסינו עם הסובבים אותנו ישתפרו כי אנחנו השתנינו, וזה מה שאנחנו מקרינים החוצה.

גם רצון להיפטר מכאב הוא סוג של שינוי
כשנתקעתי במצב של כאב של "אין מוצא" והייתי מושבתת היה לי ברור שעליי למצוא את הדרך לרפא את עצמי כדי לחזור לחיים פעילים. ניסיתי הרבה מאד שיטות ואפילו עברתי ניתוח, ולא הצלחתי. נאלצתי להבין שהחיים שחייתי בעבר נגמרו ולא יחזרו עוד. היה עליי להשלים עם זה שהחיים שלי השתנו. לקבל את העובדה שעליי לפרוש באופן רשמי מהעבודה אחרי 28 שנה, ולמצוא לי דרך אחרת להמשיך לחיות. כל שרציתי הוא שלא יכאב לי, אבל לא ידעתי שלהיפטר מהכאב זהו סוג של שינוי. רק בבית הספר לטכניקת אלכסנדר גילה לי זאת מורי היקר אורי עשת באומרו: "את החלטת לעשות שינוי". לא הבנתי אותו, והרי "אני לא החלטתי לעשות שינוי, אני רק רוצה שלא יכאב לי" אמרתי. תשובתו הייתה: "עכשיו כואב לך?" עניתי: "כן". "את רוצה שלא יכאב לך?" הוסיף ושאל. השבתי בחיוב. "לא יכאב לך, זהו השינוי" ענה. אז הבנתי! הבנתי שכאב פיזי ונפשי יכולים להיות מניע לשינוי.

לעשות שינוי זה

  • לחזור לעצמנו האותנטי - למי שאנחנו באמת, לאמונותינו האישיות שלנו שאינן הסתגלות לאמונותיהם של האחרים – הורינו, מורינו, הסביבה.
  • לחזור למי שנועדנו להיות – לחזור למקום שבו היינו לפני ש"התקלקלנו". לפני החינוך, הנורמות והערכים, המותר והאסור, ה"כך צריך", ה"לא נעים" וה-"מה יגידו".
  • לחזור למה שהיינו אמורים להיות לפני שהפכנו להיות מה שהסביבה עיצבה אותנו להיות ולפני ששכחנו מי אנחנו או לא ידענו כלל. איננו יודעים מי אנחנו כי נולדנו לעולם שבכוונה טובה עיצב אותנו מרגע לידתנו.

זיהוי ומודעות עצמית הם הפתח לשינוי
השלב הראשון בתהליך השינוי הוא זיהוי – מיהו אותו עצמנו האוטנטי שאיתו נולדנו, מי אנחנו באמת, מהן האמונות המקוריות שלנו שלא הוקנו לנו על ידי סביבתנו ומהן האמונות שרכשנו ושאינן מתאימות לנו, מי נועדנו להיות ומה נועדנו לעשות כייעוד. הזיהוי מוביל אותנו לערנות ולמודעות עצמית – גילוי העוצמות, הערכים, האמונות, הפרדיגמות (דפוסי המחשבה), החלומות, השאיפות, התשוקות, היכולות והכישורים שלנו ובאמצעותם לעשות את השינוי – לשנות את מה שלא משרת אותנו יותר, שמעכב אותנו מלהשיג את מטרותינו ושמונע מאיתנו לחיות חיים של משמעות, סיפוק והנאה – להיות מאושרים.
מודעות עצמית זוהי הכרה, להיות ער לכל חלקי האני: לאלה המוכרים לנו והאהובים עלינו – המוארים יותר, ולאלה המוצלחים פחות הלא מוכרים לנו או המודחקים, החלקים הפחות נעימים שיוצרים מצב של חוסר איזון פנימי המתבטא בפחדים, רגשות אשם, תסכולים, הכחשות, בלבול וחוסר בהירות – החלקים המוצלים.
מודעות עצמית מסייעת לזיהוי דפוסי מחשבה פנימיים, תהליכי קבלת החלטות ואמונות אותן אנו מגבשים באופן אינטואיטיבי על סמך החינוך וניסיון העבר. מודעות עצמית היא תכונה הכרחית ליצירת שינוי אמיתי ומהותי.
מודעות עצמית היא הכלי החזק ביותר והיא הבסיס לשינוי. היא מאפשרת לנו את השינוי, היא מאפשרת לנו את יכולת הבחירה וככל שאדם מפתח את המודעות העצמית שלו הבחירה מתרחבת וכן החופש – החופש לבחור מה שמתאים וטוב לו.

מודעות עצמית בלבד אינה מספיקה – דרושה גם עשייה
מודעות עצמית היא הפתח להתחלת תהליך של שינוי – זיהוי דרך התנהלותנו וזיהוי הדורש שינוי, אבל היא אינה מספקת לשם הגשמת המטרות בחיינו. נדרשת לנו גם יכולת היישום של התובנות הלכה למעשה בחיי היום יום. נדרשת לנו עשייה.
כדי שאדם יוכל לממש את אשר גילה ולפעול מתוך עצמאות וחופש בחירה עליו לרכוש כלים. את הכלים הדרושים לו הוא ירכוש באימון האישי.

לעשות שינוי זה קשה

לעשות שינוי במה שקיים היום או לחזור לעצמנו בהבנתי, זה הדבר הקשה ביותר היות שזאת הליכה אל הלא נודע הכרוכה בפחד, בהתמודדות, בלמידה, בהטמעה, בהתמדה ובפרידה.
להסתכל במראה ולראות את עצמנו כפי שאנחנו באמת עם התכונות הטובות וגם עם התכונות הפחות טובות. לזהות את מה שאנחנו לא אוהבים בעצמנו ולהחליט לשנות את ההתנהגויות הפחות טובות, זה ממש לא פשוט כי הפחד מפני אי הוודאות או מפני מה שנגלה בעצמנו הוא שעוצר אותנו ונוצרות אצלנו התנגדויות.

פחד מפני השינוי
בדרך כלל הפחד מפני השינוי משתק ומונע מאיתנו להמשיך, אבל לעיתים הפחד הוא גם מועיל כי כשאנחנו פוחדים שהמצב יורע אם לא נעשה משהו, הפחד יכול להיות גם גורם ממריץ לפעולה.

עלינו להתגבר על הפחד ולראות את הטוב שבעקבות השינוי
פחד הוא רגש שאנו חווים. רגש זה נתמך על ידי מחשבה שלנו שמייצרת חוויה בנוגע לאירוע כלשהו שהתרחש בחיינו. משהו בתוכנו מייצר את הפחד – הרעיונות שלנו, הזיכרונות, ההשלכות, התפיסות, החששות, ההבנות, התשוקות וההתניות שלנו שהן המחשבות שלנו. זיהוי אותם דברים הדורשים שינוי ושינויים יעזרו לנו להפחית את הפחדים ואף להעלימם.

הכאב יכול להיות המניע לשינוי
לא תמיד אנחנו מבינים שעלינו לעשות שינוי באורח חיינו. גופנו שמבין שאנחנו לא ערים לכך שעלינו לשנות ולהשתנות שולח לנו את הכאב כאור אדום. הכאב בא לעזור לנו ועוצר אותנו מלהמשיך להזיק לעצמנו. במקרים כאלה אנחנו רוצים רק להיפטר מהכאב ששיבש את חיינו ובדרך כלל לא מבינים שהכאב דוחף אותנו לשנות – תפקידו לפקוח את עינינו, להראות לנו שאנו שוגים ולהוביל אותנו לתהליך של שינוי. כשאנחנו לא מבינים את הרמז הוא תוקע אותנו ומציב אותנו במצב של אין ברירה – עלינו להבין שמה שעשינו עד כה לא משרת אותנו יותר ואפילו מזיק לנו, וכי עלינו התחיל בתהליך של שינוי כדי לחזור לחיים של שמחה בלא כאב.

אדם שנתקע הוא אדם בר מזל
זהו אדם שגופו עוצר אותו מלהמשיך לפעול בדרך השגויה שבה התנהל. כשאדם נתקע "הריצה" של החיים נעצרת, מתפנה לו זמן להתחיל לחשוב, להתחיל להבין שמשהו שהוא עושה הוא לא טוב לו, להתחיל להבין שאת אותו משהו עליו לשנות. הוא נמצא במצב שהוא חייב לשנות ולהשתנות – אם כמובן הוא רוצה להחלים ולא לשקוע בביצת הרחמים העצמיים. זאת לעומת כל האנשים שממשיכים "לסחוב" את החיים שלהם – ולא לחיות אותם, לא ליהנות מהם כי כואב להם.
אדם שנתקע והחליט ובחר לפנות לתהליך של שינוי ניתנת לו הזדמנות שנייה או יותר נכון לומר שהוא לוקח לעצמו את ההזדמנות השנייה בעצם זה שהחליט להשתנות. הזדמנות שנייה לעשות את הדברים יותר טוב אם יעשה את השינוי הנדרש ולחיות חיים יותר שמחים ומשמעותיים.

תהליך השינוי מתחיל כאשר מבינים

  • שאין ברירה.
  • שהפחד הוא ההיאחזות באשליית החיים הקודמים שלא יחזרו עוד.

עלינו להסתכל לאחור רק כדי להבין היכן טעינו, לראות את השגיאות שעשינו בעבר כדי לתקנן, ולתכנן עתיד יותר טוב.

כדי לעשות שינוי דרושה
נכונות להיפרד מהמוכר ולאמץ חדש, להתמיד, להתמסר ולהאמין בעצמך בהרבה תקווה.

השינוי הוא תהליך הדרגתי שאינו מתחולל בבת-אחת
הדלאי לאמה אומר על השינוי: "שינוי חיובי אינו מתרחש בן לילה... ההבדל הזה נוצר צעד אחר צעד... התפתחות פנימית עמוקה דורשת זמן... כדי לחולל תמורה ושינוי פנימיים אמיתיים, מדגיש... את החשיבות שבמאמץ מתמיד, זהו תהליך הדרגתי, העומד בניגוד חריף לפריחתן של שיטות מהירות לעזרה עצמית ושל שיטות טיפול 'קצרות מועד' שזכו בפופולאריות כה רבה בתרבות המערבית"**.

טכניקת אלכסנדר לשינוי הרגלים באמצעות "דיבור אל האיברים"

שיטה לשינוי שאני מציעה היא טכניקת אלכסנדר העוסקת בשינוי הרגלים. באמצעותה ובעזרת חמשת העקרונות שלה, בהתמדה ובסבלנות רבה ישתנו הרגליו של האדם. גם כאן השינוי נעשה צעד אחר צעד, זהו תהליך איטי שאורך זמן. מניסיוני קל יותר להתניע תהליך של שינוי באמצעות הגוף הפיזי – האדם מגיע לשיעורים, מונחה על ידי המורה בתנוחות מסוימות חוזרות ונשנות, מזהה את הרגליו השגויים ולומד בשיעור כיצד לתקנם. בעבודה מתמדת לאורך זמן ישתנו התנאים שבהם הוא פועל מתנאים של מתח לתנאים של חופש ושל שקט ובעקבותיהם ישתנו גם הרגלי התנועה שלו. היות שאין להפריד בין הגוף הפיזי לבין הנפש, הרוח והשכל יתרחש השינוי בד בבד גם בהם. אורי עשת מורי היקר בבית הספר להכשרת מורים לטכניקת אלכסנדר נוהג לומר כי: "המוח הוא המבצר האחרון", הוא האחרון שקולט את השינוי. לכן לדעתי ומניסיוני קל יותר להתחיל בשינוי דווקא דרך הגוף הפיזי ולא דרך המוח. כאשר אנחנו מצליחים לעשות שינוי בגוף הפיזי יותר קל לעשות שינוי בכל תחום אחר בחיים כמו בכסיסת ציפורניים, עישון או "התמכרויות" אחרות שאנו רוצים להיפטר מהן.

שיטת אלכסנדר מתבססת על מתן הוראות לגוף. ההוראה המרכזית של "להניח לצוואר להיות חופשי כדי לאפשר לראש להוביל לפנים ולמעלה ולגו להתארך ולהתרחב" זוהי הוראה שאנו נותנים לפיקוד הראשוני. הוראה זאת מעוררת אנרגיה קטנטנה שזורמת לאורך עמוד השדרה ובגוף כולו. כשאנרגיה זאת זורמת הצוואר נעשה חופשי, הראש מוביל לפנים ולמעלה והגו מתארך ומתרחב. יש הוראות נוספות שמשתמשים בהן בלימוד השיטה וביישומה, כגון לאפשר לעקבים להיות למטה כשכל כף הרגל דורכת על האדמה, לאפשר לברכיים ללכת קדימה והחוצה, לאפשר לזרועות ללכת לצדדים והחוצה ואחרות. זהו "דיבור מילולי אל המוח – אל המחשבה". השינוי מתבצע על ידי העברת השליטה על פעילות הגוף מפעילות אוטומטית מורגלת לשליטה מודעת באמצעות המחשבה.

אני מנחה את תלמידיי לשכב ב"שכיבת האלכסנדר" על הגב כשהראש מונח על ספר, הברכיים מורמות כשכפות הרגליים מונחות על המשטח שעליו הם שוכבים. לעבור בדמיון איבר איבר החל מהמצח וכלה בכפות הרגליים ולתת להם הוראות בדיבור. לומר: "אני מניח למצח, אני מניח לגבות, אני מניח לעפעפיים, אני מניח לעיניים, אני מניח ללחיים, אני מניח ללסתות, אני מניח לשפתיים, אני מניח לסנטר, אני מניח לצוואר וכך הלאה איבר איבר. מניסיוני האישי כאשר אני מדברת אל כל אחד מאבריי, מתעוררת הערנות שלי למה שקורה בכל אחד מהם. אני מתחילה להיות מודעת להם, אני מזהה את המתחים המיותרים ועוזבת אותם, וכך משתררת הרבה רגיעה בגופי.

יש כיום גישות רבות הטענות כי יש "לדבר אל המוח כדי ששינוי כלשהו יתרחש כמו בדיאטה, בהפסקת עישון או כל הרגל רע אחר. גם בחסידות מצאתי כותבים "לדבר אל האיברים". עצתו הנסתרת של הרבי נחמן מברסלב. לדבריו, המתמיד בדיבור אל האיברים זוכה להעיר את עצמו. לעורר לא רק את גופו, אלא גם ממדים נסתרים ועמוקים יותר. הוא זוכה להגיע לאחדות עם עצמו ועם העולם שסביבו ובלשון יהודית יותר – יוצא מגלות פרטית לגאולה פרטית.

ביהדות יש לדיבור חלק חשוב:

  • הוא החלק המחבר בין מחשבה למעשה – בין הרוחני לחומרי.
  • הוא כלי שמביא משהו לידי גמר.
  • המחשבה באה לידי מעשה על ידי החוליה המתווכת שהיא הדיבור.

אנחנו רוצים להגיע לאחדות. האחדות מסומלת על ידי האות אל"ף שהיא האחד. רוב הזמן אנחנו נמצאים ניתן לומר כך בגלות. גלות מעצמנו ומהכרתנו. כל ההבדל בין "גולה" ל"גאולה" היא תוספת האל"ף – האחדות. מאוחד פירושו שהמחשבה והמעשה אינם נפרדים. אם ישנה התערבות של הדיבור אזי המילים, המחשבות, והתנועות שרויות בהרמוניה.

  • הדיבור יוצר אחדות, מסייע להחליש את כוח הדמיון.
  • בנוכחות הדיבור למחשבות יש פחות שליטה והן לא תגנובנה את דעתו של האדם.
    ןאז, ממילא יונמכו מתח הגוף, הדיכאון, תתיישב הדעת, יירגע הגוף יתעורר הלב.

אימון אישי – קואצ'ינג דרך נוספת לשינוי

בעקבות מילותיו של מורי "המוח הוא המבצר האחרון" הסתקרנתי להתנסות בשינוי שמתחיל מהראש והלכתי לקורס אימון אישי. האימון האישי הוא דרך נוספת שבה אפשר להסתייע כדי לעשות שינוי – זוהי דרך לסייע לאדם להגשים את מטרותיו ולהובילו להצלחה. זהו תהליך המכין אדם או קבוצת אנשים לתפקוד הולם במצב עתידי מוגדר, הוא נועד לשפר ביצועים והישגים באמצעות שותפות מקצועית של מאמן ומתאמן כאשר האג'נדה היא של המתאמן. זהו תהליך מוגדר בזמן להפקת תוצאות

לגביי האימון אינו דרך נוספת, אלא שילוב עם דרכי כמורה לשיטת אלכסנדר לשם חיזוק, למידה, התפתחות וצמיחה אשר באים לידי ביטוי במודל העבודה שלי המשלב את שיטת אלכסנדר עם האימון האישי ב"דרך אל השינוי".

מותר לנו לטעות ואפשר לתקן
עלינו לפעול באופן אחראי, להיות ערניים לקורות אותנו ולהשפיע בצורה חיובית על חיינו ועל חיי הסובבים אותנו. כאשר אנו מרגישים שיש לנו צורך לבצע שינוי עלינו לשנות ולהשתנות ולקבל את השינוי בסבר פנים יפות ובשמחה כדי להרגיש כל יום מחדש שמותר לטעות ואפשר לתקן. צ'רלס דרווין, מגדולי הביולוגים בכל הזמנים, אבי תורת האבולוציה, אמר: "לא המין החזק ביותר הוא זה ששורד, וגם לא האינטליגנטי ביותר. המין השורד הוא זה שיש לו יכולת להסתגל טוב יותר לשינוי". אכן בעולם של ימינו שמתאפיין בשינויים כל כך מהירים ובחידושים אינסופיים עלינו להיות פתוחים לקבל בברכה כל שינוי – זוהי הדרך להתפתחות, לצמיחה ולחיים טובים ומהנים.

פריצת דרך
פריצת דרך היא אחד משלבי השינוי הכולל. זהו שינוי שאדם הצליח לחולל בחייו ברמת התוצאות. היא מתרחשת כאשר משהו שלא היה אפשרי בעבר הופך להיות אפשרי.

 

כואב לכם? פיזית או נפשית? אתם לא מצליחים להניע את עצמכם לעבר המטרות שלכם? מרגישים הרגשת כישלון? רוצים להצליח ולהרגיש טוב עם עצמכם? הדרך שאני מציעה היא תהליך של שינוי כדי לפרוץ דרך לעבר היעדים שאתם מציבים לעצמכם. נשמע לכם טוב?


התקשרו אליי או כתבו מייל לקביעת שיעור בשיטת אלכסנדר, אימון אישי או שניהם בהוד השרון,
ובואו!

טל: 054-6305672
דואל:
גילעד סטודיו לשיטת אלכסנדר ולאימון אישי - אתי סהר
הוד השרון

 

* מאמרו של המנטור יואב זילכה על אודות שינוי בחיים

** קטלר, הווארד, ס. (1998). אמנות האושר: הדאלאי לאמה. רעננה: הדים, עמ' 177,173,172,171,170,169.


^ לראש הדף


 
     מאמרים:
חיפוש:
     התפתחות אישית
     שינוי הרגלים
     יציבה לקויה
     עמידה זקופה
     הליכה טבעית
     כאבי גב
     פריצת דיסק
     עקמת
     כאבי צוואר
     פגיעות ברך
     שיווי משקל
     ישיבה ארוכת שעות
     עבודה מול מחשב
     בעיות נשימה
     הריון ולידה
     ילדים ומתבגרים
     חגורת כתפיים
     צרכים ייחודיים
     גיל הזהב
     כאב כרוני
     לחץ וחרדת בחינות
     אוסטאופרוזיס
     אסתמה
     דלקת פרקים
     פרקינסון
     כושר גופני
     ריקוד, דרמה וספורט
     לספורטאים
     לטיפול בפגיעות ספורט
     מוזיקאים ונגנים
     למשתמשים בקול
     הפרעות בדיבור וגמגום
     כלי עזר למטפלים
     השלמה לשיטות אחרות
     טיפים בשיטת אלכסנדר
     איך נסביר את השיטה?